Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2013 17:35:57

Zrušení slev na jízdném pro studenty je šetřením na nesprávném místě

Zrušení slev na jízdném pro studenty je šetřením na nesprávném místě

Vláda od samého počátku tvrdí, že školství je její prioritou. Za bezmála tři roky svého vládnutí již mnohokrát dokázala, že tomu tak v žádném případně není.

Teď přichází s další "fackou" českému školství, a totiž zrušením dotací na slevy jízdného pro studenty u dopravců. Žákům a studentům, potažmo jejich rodičům, se tak cestování prodraží až o stovky korun měsíčně. Považuji to za naprosto špatný krok a šetření ne zcela nesprávném místě. Celá věc je navíc v přímém rozporu s vládou proklamovanou podporou vzdělávání v ČR.

Je pro mne také záhadou, že se k celé věci zatím nevyjádřil ministr školství Petr Fiala, který by měl v tomto směru vést jednání se svým kolegou, ministrem dopravy, Stanjurou. Je to totiž přímý útok na české děti a mládež a jejich rodiny, jejichž rozpočty jsou už dnes - zejména kvůli politice pravicových vlád - napjaté. Očekávám, že se ministr Fiala k celé věci vyjádří a bude jednat o tom, aby ministr dopravy toto své podle mého názoru hloupé rozhodnutí ještě zvážil.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama