Marek Benda

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2020 15:00:00

Přijali jsme další roušky z Tchaj-wanu pro využití v první linii

Přijali jsme další roušky z Tchaj-wanu pro využití v první linii

Komentář místopředsedy poslaneckého klubu ODS

 Díky nejen mým dlouhodobým a intenzivním vztahům s Tchaj-wanem jsme dnes obdrželi dar 63 000 roušek pro Poslaneckou sněmovnu. Kromě části, kterou využijeme, jsme zbytek s panem předsedou Vondráčkem věnovali Nemocnici Pod Petřínem (boromejkám) pro využití v první linii.

Je třeba zdůraznit, že pevninská Čína má velkou vinu na rozvoji pandemie minimálně svým tajnůstkářstvím a dnes si nechává za dodávky roušek velmi kapitalisticky zaplatit. Tchaj-wan již daroval České republice 800 000 roušek a velmi intenzivně a nezištně spolupracuje i v oblasti prevence a výzkumu.

Čeští poslanci se již k únoru obrátili dopisem na WHO, aby přestala Tchaj-wan diskriminovat, neboť nemoci neznají hranice.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama