Mgr. Marek Novák, MBA

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.08.2020 21:31:12

Požaduji okamžité zrušení spolku pedofilů CEPEK

Požaduji okamžité zrušení spolku pedofilů CEPEK

V posledních týdnech jsem se intenzivně věnoval problematice spolku ČEPEK, tedy československé pedofilní komunity. Na tento spolek jsem podal návrh na zrušení.

Proč zrušení? Jsem názoru, že jsou naplněny předpoklady pro uplatnění (i) ustanovení § 129 odst. 1 písm. c) zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „občanský zákoník“) v kombinaci s ustanovením § 145 odst. 1 občanského zákoníku nebo (ii) ustanovení § 172 odst. 1 písm. a) občanského zákoníku.

Ustanovení § 129 odst. 1 písm. c) občanského zákoníku stanoví, že „Soud prohlásí právnickou osobu po jejím vzniku za neplatnou i bez návrhu, pokud […] právní jednání zakladatelů odporuje § 145 nebo […]“, přičemž ustanovení § 145 odst. 1 občanského zákoníku stanoví, že „Zakazuje se založit právnickou osobu, jejímž účelem je porušení práva nebo dosažení nějakého cíle nezákonným způsobem“.

Jedním z cílů (účelů) spolku je podle jeho stanov provozování webových stránek www.pedofilie-info.cz, případně dalších webových stránek, které naplňují účel spolku. Tyto webové stránky nabízejí mimo jiné odkazy na fotografie a videa dětí ve smyslu ustanovení § 126 zákona č. 40/2009 Sb., trestního zákoníku, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „trestní zákoník“), tedy osob mladších osmnácti let, které jsou tímto způsobem sexuálně objektivizovány, přičemž osobní údaje těchto dětí (jejich fotografie a videa) jsou zpracovávány bez právního titulu ve smyslu ustanovení čl.  6 odst. 1 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES – obecné nařízení o ochraně osobních údajů.

Na těchto webových stránkách (nikoliv na foru, jedná se tedy o text převzatý administrátory stránky) se objevují i takovéto perly: „V dnešní době není nemožné, aby např. 12tileté nebo starší dítě vnímalo sexuální pocity, není tedy vyloučeno ani to, že např. 14tiletá dívka bude svádět dospělého muže (a samozřejmě zde vůbec nezáleží, zda je tento muž zaměřen pedofilně nebo většinově) – pokud tento v dané situaci na naléhání dítěte podlehne, vystavuje se riziku trestního stíhání za pohlavní zneužívání, ačkoliv z morálního hlediska se zde evidentně o zneužívání ze strany dospělého nejedná, samozřejmě za předpokladu, že dospělý předtím dítě nemanipuloval k souhlasu či k vyžadování sexuálních aktivit. I přesto by se pár dobrých důvodů, proč by bylo dobré i v tomto případě odolat a minimálně se pokusit sexuální kontakt oddálit do doby, kdy dítě dovrší věk 15 let, jistě našlo.“

Za zneužití se i v případě souhlasu dítěte samozřejmě jedná, a to i morálně. 14tileté dítě není schopné posoudit následky svého jednání, a tedy nemůže dát nikdy kvalifikovaný souhlas k sexuálnímu styku, který může skončit těhotenstvím nebo přenosem nemoci.

Vzhledem k tomu, že mám za to, že takovýto spolek nemá v české společnosti co dělat, podal jsem návrh na jeho zrušení. Zároveň jsem o tomto kroku informoval ministryni spravedlnosti a dal jsem jí na zvážení, zda nepodat podnět k zahájení trestního stíhání.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama