Mgr. Marek Novák, MBA

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.03.2018 15:15:51 - Bea S.

Zdravotní a sociální pojištění

Jak je možné, že stát platí pojištění za někoho, kdo je nezaměstaný, i když si vydělává (například pronajímá byty)? A proč jako matka na mateřské (bývalá živnostnice) musím pojištění platit, i když si nebudu vydělávat a budu muset vyžít z almužny od státu? Kde je spravedlnost? A to se ani neptám, kde je podpora rodin.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.04.2018 6:26:56 - Mgr. Marek Novák, MBA
 Dobrý den. Na Váš dotaz nelze jednoznačně odpovědět, jelikož neuvádíte všechny informace. Vždy je nutno posoudit konkrétní situaci. U Vás je potřeba vědět, jaké odvádíte pojištění na mateřské. Jaké pojištění na mateřské platíte? Zdravotní pojištění za Vás hradí stát, stejně jako při pobírání rodičovského příspěvku. Pojistné na sociální zabezpečení nemusíte odvádět, pokud pečujete o dítě, a to do jeho 4 let. Ohledně pronajímání bytů a odvádění daní již řeč byla, otázka rentiérů je na místě a budu se jí zabývat.
Podpora rodin a hlavně primární prevence a kvalitní sociální služby je bohužel pole neorané, případně rozorané. Právě z tohoto důvodu pracuji ve výboru pro sociální politiku a Komisi pro rodinu, kde kvalitní a komplexní podporu rodin řeším.Jsem přesvědčen, že se nám v tomto volebním období podaří udělat takové kroky, které budou efektivní a rodiny je skutečně pocítí. Rodina je základní kámen státu, to platilo  a platit bude.
S úctou MN