Margita Balaštíková

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.12.2022 12:21:00

EET 2

EET 2

Zrušení EET je dalším plodem znásilněné demokracie v podání pětikoaliční vlády. Nelze nic namítat proti tomu, že byl návrh na zrušení prohlasován většinou, taková jsou pravidla.

Zrušení EET je dalším plodem znásilněné demokracie v podání pětikoaliční vlády. Nelze nic namítat proti tomu, že byl návrh na zrušení prohlasován většinou, taková jsou pravidla. Slibovali to před volbami a po volbách to splnili. Proč ale u toho musí zrovna křesťané lhát, to nechápu. Lidovci původně EET podporovali. Nyní lidovecký poslanec tvrdí, že hlasovali pro zrušení, aby nevstoupila v platnost 3. a 4. vlna EET. Jestli je náhlé probuzení Lidovců legrační, pak TOP 09 si přímo vymýšlí. Jejich poslanec Nový tvrdí, že náklady na EET jsou 2 miliardy (sečteno za stát a za podnikatele) a výnosy jsou prý sporné. To je ovšem celé vycucané z prstu, protože ani jedno ani druhé nelze exaktně spočítat. Naopak je zcela jisté, že EET funguje v 17 zemích Evropy včetně, Německa, Rakouska, Slovenska a dalších, kde to považují za účinný systém omezení šedé ekonomiky. My se ale díky těmto lžím vracíme k oblíbené české otázce - chcete to s fakturou nebo bez? Bez faktury znamená, bez přiznání příjmu a tedy i bez zdanění. Jedna strana transakce ušetří na dani z příjmu, druhá na DPH. Konec konců - Lidovec Zborovský říká, že jeho strana nechce zatěžovat kominíky nebo řemeslníky další zbytečnou administrativou, takže evidentně počítají s tím, že tito lidé faktury vystavovat nebudou a na finanční úřad nahlásí příští rok ztrátu. EET narovnalo podmínky tak, že povinnosti platily pro všechny stejně. To se ovšem příživníkům moc nehodí a v této pětikoalici našli své zastánce.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama