Margita Balaštíková

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.08.2022 12:34:37

Nekulo, probuďte se!!!

Nekulo, probuďte se!!!

Letos v březnu představila Evropská komise tzv. Dočasný krizový rámec, tedy možnost, aby členské země mohly poskytnout podporu podnikům, zasaženým válkou na Ukrajině a následnými sankcemi.

 

Letos v březnu představila Evropská komise tzv. Dočasný krizový rámec, tedy možnost, aby členské země mohly poskytnout podporu podnikům, zasaženým válkou na Ukrajině a následnými sankcemi. Pro zemědělství je tento nástroj v gesci ministerstva zemědělství, které za uplynulých 5 měsíců neudělalo NIC! Ostatní země tento rámec samozřejmě využívají, výsledkem je tedy další pokles konkurenceschopnosti našeho zemědělství. Co s tím? Zemědělci a potravináři se dostávají do kritické situace – navýšení cen jim nekompenzuje náklady na drahé energie, hnojiva a další vstupy, vláda jim nepomůže, tak prostě omezují výrobu. Vidíme to na živočišné výrobě, kde rychle klesají stavy zvířat, například prasnic je jen za letošek o 10 tisíc méně. Ve výrobě vepřového masa jsme skoro vypadli z domácího trhu, pokrýváme jen 30 % naší spotřeby a teď to bude ještě méně. Jestli má ministr Nekula pocit, že výrobci zdražují potraviny svévolně, tak ať raději zmlkne. On sám způsobuje, že budeme vepřového masa dovážet ještě víc, že bude dražší a s ním i mnoho dalších potravin. Hlavně, že podporujeme malé zemědělce a ekofarmy, nezvyšujeme schodek rozpočtu (který ale stejně roste) a nezvyšujeme daně. Těchto úžasný věcí se ale nenajíme – nehledě na obrovské a dlouhodobé škody na zemědělské půdě, ke kterým v důsledku tlumení živočišné výroby nutně dochází.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama