ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2016 16:15:00

Vláda by měla vyhlásit seznam nebezpečných zemí

Vláda by měla vyhlásit seznam nebezpečných zemí

Projev na 49. schůzi sněmovny 13. září 2016:

Já bych si dovolil navrhnout dnes jako čtvrtý bod jednání, a tedy za informaci předsedy vlády o Dohodě s Tureckem, zařadit bod č. 153, sněmovní tisk 833, což je zákon o pobytu cizinců z nebezpečných zemí. Tento návrh přímo souvisí s prolomením vízového styku s Turky.

Podle tohoto návrhu, pokud Evropská unie schválí bezvízový styk pro Turecko nebo jiné nebezpečné státy, měla by vláda vyhlásit seznam nebezpečných zemí. Jejich občané by pak svůj pohyb museli hlásit na ohlašovnách, což je právě pro vízový styk jakýsi ekvivalent. Díky tomu bychom alespoň měli dobrý přehled o tom, kdo se na území České republiky pohybuje a českým bezpečnostním složkám to umožní monitorovat rizikové jedince z nebezpečných zemí.

My věříme, že Sněmovna bezvízový styk s Tureckem zase odmítne. Alespoň v to doufáme. Tento návrh by pak byl dalším logickým krokem k tomu, jak zajistit bezpečnost České republiky přede terorismem. Upozorňuji, že tento návrh se nevztahuje pouze na Turecko, ale na všechny země, které jsou pro nás nebezpečné a u kterých Evropská unie plánuje zrušit víza. Stejně bouřlivá diskuse jako u Turecka se vede například i vůči Ukrajině nebo Kosovu.)

Já vás žádám, abyste při hlasování o tomto návrhu mysleli především na bezpečnost našich občanů. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama