ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.11.2010 12:06:41

Koalice si myslí, že se 118 hlasy má zbojnické právo a může si dělat cokoliv

Koalice si myslí, že se 118 hlasy má zbojnické právo a může si dělat cokoliv

Řeč na 7. schůzi Poslanecké sněmovny PČR 3. 11. 2010.

Děkuji. Vážený pane předsedající, vážená vládo, kolegyně a kolegové, já jsem se včera zdržel jakéhokoliv vystoupení, ať se dělo, co se dělo. Myslel jsem si, že se zdržím i dnes, ale nedá mi to, nereagovat na vystoupení pana poslance Šeicha.

Pánové z obrany, pan ministr a pan poslanec Vidím, nám na výboru přišli vysvětlit, o čem afghánská mise je. Já jsem jejich vysvětlení nějak akceptoval. Já mám názor zcela jiný. Budu hlasovat proti, ale chápu stanovisko sociálně demokratických senátorů. Ještě jednou říkám, já mám názor jiný. Pánové přišli a slušně mi to vysvětlili. Přesto jsem svůj názor nezměnil.

Ale to, proč jsem chtěl reagovat na pana poslance Šeicha: Víte, pane poslanče, včera se tady, respektive od začátku volebního období se tady ruší vše, co bylo v této Sněmovně zavedeno minimálně od roku 1996. Včera se tady porušila úplně všechna pravidla, která tady byla. Myslíte si, že když máte 118 hlasů, máte to zbojnické právo a můžete dělat cokoli? Dobře, tak ho máte, ale nemoralizujte tady, neříkejte nám něco o politické kultuře. Fakt mi to v této situaci, po tom, co se stalo včera, poté, co náš klub už nemá ani právo si dělat přestávky na jednání klubu, nepřijde případné. Děkuji za pochopení. (Potlesk z řad poslanců sociální demokracie.)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama