ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2010 17:33:45

Pecina: Žádám objasnění schůzky Nečas - Martinů - Vrba

Pecina: Žádám objasnění schůzky Nečas - Martinů - Vrba

Postup premiéra Petra Nečase v kauze Státního fondu životního prostředí byl velmi nestandardní.

Domnívám se, že postup premiéra Petra Nečase v kauze Státního fondu životního prostředí byl velmi nestandardní. I za mého působení na ministerstvu vnitra se několikrát stalo, že se tehdejší premiér chtěl setkat s policejním prezidentem. Nikdy ale v takovém případě nefiguroval v roli potenciálního podezřelého tak, jak je tomu dnes v případě Petra Nečase.

Je naprosto nestandardní, aby si premiér zval do Strakovy akademie přímo šéfa policejního útvaru, který v dané kauze, do které je premiér zapleten, figuruje jako orgán činný v trestním řízení. Takovéto jednání připomíná buď pokus o získání informací, na které premiér nemá nárok, nebo naprosto neospravedlnitelný nátlak premiéra na orgán činný v trestném řízení.

Jestliže dnes premiér Nečas tvrdí, že ani nezískával informace, ani nevytvářel nátlak, potom se ptám, z jakého důvodu si pana policejního prezidenta a ředitele Útvaru na odhalování korupce a finanční kriminality pozval k sobě právě před jednáním K9 právě k aféře Drobil?

Domnívám se, že jsme byli svědky nejbrutálnější manipulace a ovlivňování orgánu činného v trestním řízení za posledních 20 let.

Martin Pecina, poslanec za ČSSD a bývalý ministr vnitra
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama