ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2014 9:45:07

Řepy - nevyužitý potenciál

Řepy  - nevyužitý potenciál

V Řepích žiji už více než 20 let. Tuhle městskou část mám opravdu rád.

Proto mne občas mrzí, když vidím, jak Řepy, či spíše představitelé této městké části, nedokážou využít potenciál, který se jim nabízí. Jistě, mnoho věcí se už zlepšilo, Řepy vypadají a nabízí toho o mnoho více než před lety. Ale stále vidím mezery a velká místa pro zlepšení. Dle mého tkví zásadní body v dalším rozvoji Řep v následujícím:

1. Představitelé naší městské části by se měli zasadit o to, aby Magistrát hl. města Praha posílal více peněz do obecního rozpočtu Řep. Magistrát má daleko větší finanční možnosti než MČ Řepy a je schopen a ochoten podporovat životaschopné projekty.

2. Radní  by se měli také pokusit o čerpání financí z dotací jednotlivých ministerstev, které jsou alokovány na účelové projekty.  Vždyť i my můžeme podporovat projekty zaměřené na vědu a výzkum, které by Řepím přinesly kromě ekonomického efektu i prestiž a nová pracovní místa.

3. Díky těmto investicím se Řepy více otevřou, mohou začít navazovat kontakty s dalšími evropskými i světovými městy. Tyto kontakty by mimo jiné měly za následek i to, že bychom se jako městká část dostali více do povědomí veřejnosti, poskytli bychom příležitost mladým, aby rozvíjeli svůj talent a měli možnost měrit svoje znalosti a schopnosti v mezinárodním měřítku.


V neposlední řadě je nutno se zaměřit i na to, aby občané Řep konečně pocítili, jak to vypadá, když se vedení radnice opravdu stará o to, jaké jsou jejich reálné problémy. A snad konečně začne platit, že radnice je tu pro svoje občany a ne naopak.


Vše toto je možné. Chce to změnit jen pár věcí - zaujmout daleko proaktivnější postoj, nebát se poprat o finance a dokázat přijít s dobrými projekty. Takovými, které opravdu zlepší život občanů Řep. A právě toto by měla být výzva pro nově zvolené vedení radnice.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama