ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.01.2014 21:31:16 - Volic17

Stalker

Dobrý den,

1, můžete veřejně vysvětlit občanům MČ Praha 17 své chování popsané v článku níže?

2, Co řeknete tomu kdyby vám nyní jako zastupiteli MČ Prahy 17 chodilo 100 otázek za měsíc?

viz. zdroj: http://praha.idnes.cz/urad-v-repich-celi-stovkam-otazek-od-jednoho-obcana-fwu-/praha-zpravy.aspx

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.09.2014 23:04:38 - Martin Vaic
Dobrý den,
reaguji na Váš položený dotaz.

ad 1) Pokud MČ Praha 17 nemá zveřejněné či dostupné dokumenty, které jsou pro občany zajímavé či jsou zajímavé pro moji osobu, tak si je podle zákona č.106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, má každý občan právo vyžádat. Je pravdou, že pokud by MČ Praha 17 toto dělala automaticky, tak by to občanům ušetřilo peníze a hlavně čas. Není však pravdou, že jsem "Stalker" , jelikož jsem se po rozhovoru s paní redaktorkou silně ohradil ohledně tohoto označení. Bližší popis pro Stalkera či Stolking naleznete zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/StalkingZa stolkera se rozhodně necítím a jak jsem napsal výše, proti článku jsem se ohradil a paní redaktora toto pojmenování dala do "uvozovek" tak, aby se vyhnula případné trestné odpovědnosti, jelikož by mohlo hrozit poškozování dobrého jména apod. 

ad 2) MČ Praha 17 díky mým otázkám dle zákona č. 106/1999 Sb., začala konečně aktivně přistupovat ke zveřejňováním informací na svých webových stránkách a to jsem velice rád. Je pravdou, že tato aktivita byla nejspíše hodně ovlivněna mými dotazy a taky tím, že jsem se začal ptát taktéž jako zastupitel MČ Praha 17. Jsem rád, že i jeden člověk může změnit věci k lepšímu, je to však jen otázka odhodlání a vytrvalosti a taktéž nenechat se odbít. Je vždy však pravdou, že k takovému činu musí být odhodlaní a mnoho občanů nechce vstupovat do konfrontace se samosprávou. Já jsem se tohoto opravdu nebál a výsledek se dostavil. Změna k lepšímu přišla a nyní další občané nemusí vydávat své finanční prostředky, když informace mohou naleznout na webových stránkách úřadu. Ještě to však má své mouchy, ale je to oproti minulému stavu o dost lepší ;) Každý může prosadit změnu, ale vždy musí začít sám od sebe a vědět co hájí a co prosazuje.
S pozdravem,


Martin Vaic, kandidát na starostu MČ Praha 17 za ČSSD