MgA. Karolína Koubová

  • BPP
  • Vysočina
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.10.2021 20:08:00

Jedna akce povolena, druhá ne. Důvod covid. Tady je vysvětlení

Jedna akce povolena, druhá ne. Důvod covid. Tady je vysvětlení

Komentář na facebookovém profilu k Mezinárodnímu festivalu dokumentárních filmů a oslavám svatého Martina, kterážto je, na rozdíl od festivalu, zakázána.

 Mezinárodní festival dokumentárních filmů vs. Svatý Martin. Proč se jedna akce konat může a druhá ne?

Odpověď je jednoduchá, i když se ne všem líbí - a ani my nejsme nadšení, že Martina musíme zrušit.

Vládní nařízení jasně stanovují podmínky, za kterých je možné akce pořádat. Pořadatel má jasně danou povinnost zajistit, aby byly tyto podmínky dodrženy, a patří mezi ně jednak limity, kolik lidí může akci navštívit,  jednak kontrola bezinfekčnosti, a jednak kontrola nošení respirátorů po celou dobu akce.
MFDF kontroluje při vstupu do sálů jak počet lidí, tak jejich bezinfekčnost, všichni v sále mají respirátory, takže jako pořadatel splňuje MFDF podmínky dané nařízením vlády a je schopen promítat bezpečně.

Město při organizování akce venku, která není nijak ohraničená "vstupy", nemůže při vší snaze zajistit, aby na Martina přišlo pouze 2000 lidí, když je běžná návštěvnost mezi 5 - 6 000, a už vůbec není schopno kontrolovat, jestli jsou všichni testovaní / očkovaní / po prodělání nemoci, a že mají všichni respirátor. Přípravy na Sv. Martina běžely v plném proudu do poslední chvíle a věřte mi, že jsme byli velmi zklamaní, že nám daná nařízení i při nejlepší vůli nedovolí akci uskutečnit. Vím, jak je Martin oblíbený a opravdu mě to mrzí. Oplotit náměstí a kontrolovat všechny na vstupu ale prostě není možné.

Město pokračuje v přípravách na Vánoce a děláme všechno pro to, aby byly jako před dvěma lety. Kluziště, stánky, svařák, dobré jídlo a skvělý kulturní program našich spolků a kapel. Víc udělat nemůžeme, já pevně věřím, že to všechno proběhne podle plánů, a když už se bude v plánech škrtat, tak že to budou jen drobné kosmetické změny, připravujeme i varianty s například s osekanějším programem či zajištěním kontroly. Jsem opatrný optimista.

Co pro to můžeme udělat my všichni?

Covid tu s námi je a dlouho bude, nejde před ním zavřít oči a dělat, že prostě není. Zabil desítky tisíc lidí a jediné, co nás udrží mimo další lockdown je dodržování pravidel. Prosím proto všechny, aby byli ohleduplní, aby nosili respirátory, aby dodržovali rozestupy... Je to dlouhé, protivné, už jsme všichni unavení, já vím. Ale pořád je to lepší než lockdown nebo smrt. Buďme ohleduplní, jsme v tom všichni stejně.

Děkuji!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama