MgA. Karolína Koubová

  • BPP
  • Vysočina
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2020 5:39:00

Když se sociální otázky nebudou řešit, vrátí se jako bumerang

Když se sociální otázky nebudou řešit, vrátí se jako bumerang

„Když se sociální otázky nebudou řešit, vrátí se za chvíli zpátky jako bumerang,“ říká Karolína Koubová - primátorka Jihlavy.

Jihlava nemá žádnou velkou sociálně vyloučenou lokalitu. Máme ale velké množství ubytoven, které se nachází v centru města. Z výzkumu pocitových map vyplývá, že se občané Jihlavy necítí v centru bezpečně. Když jsem nastoupila do funkce, chyběla nám jasná a koncepční řešení. Nevěděli jsme, jak problémy sociálně slabších rodin koncepčně řešit...

Těch opatření je více. Posílili jsme například terénní služby a vyjednali jsme s místní neziskovou organizací založení terénního programu pro lidi bez domova. Zavedli jsme také dluhové poradenství a pilotujeme koncept Housing First. Osobně mám obrovskou radost, že jsme posílili městskou policii o asistenty prevence kriminality, kteří už nyní brázdí ulice Jihlavy a mají zatím velmi pozitivní ohlasy. Agentura fungovala jako skvělý koordinátor, který nám pomohl postavit konkrétní plán sociálního začleňování a jednotlivé projekty tak, aby vše bylo Jihlavě ušito na míru.

Celý rozhovor ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama