MgA. Martin Stropnický

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.04.2018 9:10:00

Ministr Stropnický přijal zástupce romské komunity

Ministr Stropnický přijal zástupce romské komunity

U příležitosti Mezinárodního dne Romů přijal místopředseda vlády a ministr zahraničních věcí Martin Stropnický v Černínském paláci dne 9. dubna 2018 zástupce českých Romů.

 Hlavním tématem setkání byla podpora romské menšiny, zlepšení vzájemného soužití a tolerance mezi romskou menšinou a většinovou společností v ČR a v mezinárodním kontextu.

Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický ve spolupráci s ministrem spravedlnosti a předsedou Rady vlády pro záležitosti romské menšiny Robertem Pelikánem uspořádal v Černínském paláci setkání se zástupci romské komunity, kterého se účastnili osobnosti veřejného života, aktivisté, novináři a úspěšní podnikatelé z řad romské menšiny v ČR. „Podobné akce u příležitosti Mezinárodního dne Romů, které se konají po celém světě, mají jeden společný cíl – napomáhat k tomu, abychom se společně snažili překonávat naše předsudky,“ uvedl ministr Stropnický.

Cílem setkání bylo vyjádření podpory romské menšině a výměna názorů na zlepšení vzájemného soužití a tolerance mezi romskou menšinou a většinovou společností nejen v České republice, ale i na mezinárodní úrovni. „Česká republika je zemí založenou na respektu k různosti a ochraně lidských práv každého z nás bez ohledu na naši rasu, barvu pleti, etnický a sociální původ či příslušnost k národnostní nebo jiné menšině,“ zdůraznil ministr Stropnický.

Setkání se zástupci romské komunity se uskutečnilo v návaznosti na Mezinárodní den Romů, který se v ČR slaví od roku 2001, a navazuje na řadu dalších akcí pořádaných po celé ČR. Mezi ty nejznámější patří galavečer v divadle Archa, Týden romské kultury v Brně. Jedním z projektů na podporu Mezinárodního dne Romů a povědomí o romské kultuře je veřejné čtení jmen obětí holocaustu v 16 městech České republiky.

Akcemi u příležitosti Mezinárodního dne Romů se ČR připojuje k širšímu mezinárodnímu dialogu, který v těchto dnech probíhá i jinde ve světě a napomáhá k porozumění s romskou menšinou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama