Mgr. Bc. David Šimek , MBA

  • KDU-ČSL
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2022 19:39:00

Opět budou žadatelé výrazně omezeni a bude problém dotace vyčerpat

Opět budou žadatelé výrazně omezeni a bude problém dotace vyčerpat

Projev na 35. schůzi Poslanecké sněmovny 27. září 2022 k návrhu zákona o podpoře sportu

 Děkuji, paní místopředsedkyně.

Já si dovolím také jenom v rychlosti reagovat na vystoupení paní místopředsedkyně Mračkové Vildumetzové, prostřednictvím vás, paní předsedající. Já to vezmu z dvojího hlediska. Jsem předseda školské komise Svazu měst a obcí a víte, paní kolegyně, jako bývalá ředitelka této instituce, že skutečně svaz měst je výborným připomínkovým místem a mohl v minulosti často být dobrým partnerem při tvorbě a budování Národní sportovní agentury.

Bohužel i při tom vzniku spoustu věcí nebylo vyslyšeno, i když už v minulosti, když se nastavovaly dotační investiční výzvy, tak svaz měst upozorňoval, že ty výzvy jsou špatně nastaveny, že bude problém s rozdělováním, dávali jsme k tomu připomínky, aby se výzvy nastavily jinak. Bohužel vyslyšeni jsme nebyli. Viděli jsme sami v roce 2020, 2021, kdy se výzvy, které Národní sportovní agentura vyhlásila, se musely rušit, vymýšlet se výzvy nové, protože se došlo na to, že ty chyby, na které Svaz měst a obcí upozorňoval, nebyly v podstatě uplatněny a na základě toho se vymyslely výzvy nové.

Když v letošním roce skupina poslanců, která se oblasti sportu věnuje, požádala předsedu pana Neussera, aby upravil dotační výzvy a skutečně se zamyslel nad chybami, které byly v minulosti udělány, tak i když jsme žádali, aby investiční výzvy byly vyhlášeny hned v lednu, byly vypsány až na začátku září. Nechápu proč. Mohly už být dávno devět měsíců vypsané. Stejně tak byly vypsané s podmínkami, které nebyly diskutovány s žádnými partnery v území. Takže opět je v nich spoustu chyb, které povedou k tomu, že budou výrazně omezeni žadatelé a bude problém ty dotace vyčerpat. A to platí - a já s vámi souhlasím, že peníze do sportu je potřeba... (Předsedající: Čas, pane poslanče.) Ano, ale bohužel můj klub - stále 2 000 žádostí není vůbec vypořádáno, a to byly podány v listopadu minulého roku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama