Mgr. Bc. Petr Krčál

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.12.2014 18:42:00

Všechny krajské domovy důchodců jsou vybaveny evakuačními podložkami

Všechny krajské domovy důchodců jsou vybaveny evakuačními podložkami

Kraj Vysočina ještě do konce roku rozdělí mezi vybrané domovy důchodců více než 280 tisíc korun na nákup dalších evakuačních podložek.

Speciální vybavení má v případě nouze pomoci s bezpečným transportem především imobilních klientů sociálních zařízení zřizovaných krajem. „Evakuačními podložkami resp. plachtami jsou vybaveny lůžka klientů, kteří jsou převážně nebo úplně upoutaní na lůžko, a jejich případná evakuace je tedy možná pouze transportem na lůžku nebo právě za pomoci evakuační plachty. Použití je možné i tam, kde jsou stísněné prostory nebo by bylo obtížné využít z jakýchkoli důvodů výtah,“ informoval radní Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí Petr Krčál.

Kraj Vysočina si evakuační plachty otestoval už v minulém roce, kdy jich pro potřeby svých zařízení nakoupil zhruba 400 kusů. Už rok s nimi pracují například v Domově důchodců Ždírec, Domově pro seniory Velké Meziříčí, v Domově pro seniory Třebíč Koutkova – Kubešova, Domově pro seniory Třebíč – Manž. Curieových, v Domově pro seniory Náměšť nad Oslavou, Domově důchodců Mitrov nebo v Ústavu sociální péče Křižanov.

V současné době jsou vykryty aktuální potřeby všech zařízení. Další dovybavování bude probíhat s ohledem na měnící se zdravotní stav klientů. „Rozhodnutí o nákupu evakuačních podložek do příspěvkových organizací kraje vycházelo jednak ze současných možností zvýšení bezpečnosti klientů v pobytových zařízení, ale rovněž i ze společného  jednání s Bezpečnostní komisí Rady Kraje Vysočina a Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina,“ uvedl Petr Krčál.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama