Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2020 11:17:00

Musíme zabezpečit ohrožené a postupně lidem vrátit svobodu

Musíme zabezpečit ohrožené a postupně lidem vrátit svobodu

Vláda nás požádala o prodloužení nouzového stavu, aniž by sdělila důvody, proč chce nouzový stav prodloužit. My ale požadujeme znát informace, a především ucelenou koncepci, podle které chtějí postupovat a současná opatření začít uvolňovat.

 Všechna současná vyjádření vládních zástupců jsou chaotická a jeden často vyvrací výroky druhého. Po nás, opozičních stranách chtějí, abychom prokázali soudržnost a postupovali v této době jednotně, ale přitom celá vláda působí nejednotně, a postrádá plán i na několik týdnů dopředu.

Jsme ochotni zvednout ruku na prodloužení nouzového stavu do 30. dubna, ale upozorňuji, že na dobu delší než dva týdny, je to naposledy. Vždy jsme jako poslanci schopni se sejít a za jasně daných podmínek nouzový stav znovu prodloužit. Klidně i po týdnu.

Chceme pravidelně vyhodnocovat stav „kriticky ohrožených“ lidí. Spolu s tím požadujeme daleko větší ochranu seniorů a chronicky nemocných obyvatel. Mnoha pečovatelským domům stále chybí dostatečný počet ochranných pomůcek. Ochrana těchto lidí musí být absolutní prioritou. Měli bychom stávající přísná opatření uvolňovat a oddělit skupiny rizikových a nerizikových obyvatel. To je totiž cesta, která sníží dopady epidemie a zároveň lidem navrátí svobody jejich životů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama