Mgr. Hynek Fajmon

  • ODS
  • Lysá nad Labem
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2011 12:07:09

Europoslanci nepotřebují více peněz, ale více efektivity

Europoslanci nepotřebují více peněz, ale více efektivity

Na necelý půl milion korun má vzrůst částka, kterou dostávají europoslanci každý měsíc na platy svých asistentů.

Navýšení o 1 500 eur schválil rozpočtový výbor Evropského parlamentu.

"Občanští demokraté hlasovali proti podobným navýšením v minulosti a stejně postupujeme i tentokrát," říká člen rozpočtového výboru europoslanec Hynek Fajmon (ODS, Evropští konzervativci a reformisté). "Všechny evropské státy provádějí drastické škrty, Brusel členským státům nahlíží do rozpočtů, a Evropský parlament si už podruhé za poslední dva roky zvýší administrativní náklady? Na zvládnutí většího objemu práce nepotřebujeme více peněz, ale více efektivity," dodává Hynek Fajmon.

Skupina Evropských konzervativců a reformistů, kde pracují i čeští europoslanci za ODS, naopak v Evropském parlamentu dlouhodobě prosazuje hledání vnitřních úspor a rozpočtovou kázeň. Na plenární zasedání ve Štrasburku, které začíná v pondělí, míří v pořadí již třetí návrh konzervativců na sloučení dvou zářijových zasedání do jednoho. Daňoví poplatníci by tak ušetřili necelou půlmiliardu korun. Přesně tolik totiž jedno stěhování europarlamentu mezi Bruselem a Štrasburkem stojí.

Návrh z pera britského konzervativce Ashleyho Foxe, který podpořil i klub europoslanců za ODS, byl napsán tak, aby zůstala zachována podmínka dvanácti plenárních zasedání ročně. To nařizují europarlamentu základní smlouvy EU. Všechny dosavadní pokusy o zrušení nebo alespoň omezení štrasburského sídla, jehož existence nemá žádný rozumný podklad, dosud narazily na zájmy především Francie a Německa.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama