Mgr. Igor Jakubčík

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.09.2013 15:24:05

Cykloturisté, na Klatovsku je krásně

Cykloturisté, na Klatovsku je krásně

Rekreační cyklistika a cykloturistika jsou fenoménem dnešní doby. I lidé, do kterých bych to na první pohled vůbec neřekl, nasedají pravidelně do sedel svých kol, oblékají dresy a našlapou desítky i stovky kilometrů týdně.

Cyklotrasy jsou proto jedním z největších turistických lákadel. Všimněte si informací, které na vás vykouknou na internetu, když hledáte ubytování kdekoliv po Čechách. Mezi prvními zmiňují podnikatelé v oboru cestovního ruchu blízkost cyklistických stezek, možnost uschovat si kola v uzamčených prostorách a podobně. Nebo když o prázdninách jedete po českých dálnicích – v pravidelných intervalech potkáváte auta s bicykly různých velikostí naloženými na střešních nosičích. Milovníci kol ale nezůstávájí jen u cykloturistiky a poznávacích výletů. Mnozí z nich na kolech jezdí každodenně do práce, vozí děti do školky nebo navštěvují příbuzné.

Pro to všechno jsem rád, že na cyklisty nezapomínáme ani u nás na Klatovsku. Během let tady vznikly desítky kilometrů cyklostezek a cyklotras a město do nich investovalo desítky milionů korun. V této oblasti se navíc pořád něco děje.Naposledy byl za finanční podpory Plzeňského kraje ve výši 80 000 Kč uskutečněn projekt „Značení cyklotras v okolí Klatov“. Tím byla dokončena síť cyklotras v okolí města, jeho integrovaných obcí a dalších okolních vesnic. Současně bylo doplněno dopravní značení na některých stávajících cyklotrasách v místech, kde se navzájem kříží, a to v celkové délce 24 km.

Jsem rád, že lidé na Klatovsku mohou profitovat ze stále hustší sítě cyklostezek a cyklotras i jejich kvalitního značení. Mají možnost si zde zasportovat a zlepšit své zdraví. Rodiny tráví celé dny při společných cyklovýletech. Pro region slibuje tento trend navíc i pozitivní ekonomický efekt. Cykloturisté chtějí někde přespat, dobře se najíst, navštíví památky, koupí suvenýry... Tak vzhůru do cyklosedel!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama