Mgr. Ing. Robert Kotzian, Ph.D.

Předseda hnutí Brno+
  • BPP
  • Bohunice
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2010 9:00:53

Barevné alibi brněnských radních

Barevné alibi brněnských radních

Rada města Brna schválila harmonogram projednání návrhu nového územního plánu. Veřejné projednání je však naplánováno až na prosinec 2010. Přitom komunální volby se budou konat již v říjnu 2010.

Územní plán města Brna je naprosto základní dokument pro rozvoj města. Poskytuje informace o možnostech a směrech rozvoje města vlastníkům pozemků, potenciálním i skutečným investorům, ale i nejširší veřejnosti. Stávající územní plán platí od roku 1994 a byl vytvářen začátkem 90. let. Jako takový již zcela nedostačuje potřebám rozvoje města o 20 let později.

Před nástupem současné proti-rozvojové koalice ČSSD, Strany zelených, KDU-ČSL a sdružení Jiřího Zlatušky byl nový územní plán připravován ve dvou variantách. Dnes jsme již mohli mít územní plán nový. Současné vedení města však jeho projednávání zablokovalo nesmyslným návrhem třetí varianty bez R43. Náklady na tento krok se vyšplhaly již na více než 13 miliónů Kč.

Účty za svou politiku ne-rozvoje musí vedení města Brna veřejnosti složit ještě před volbami. To se může stát jedině ve veřejném projednání návrhu nového územního plánu. Tedy řádným projednáním v zastupitelstvech městských částí, s odbornou i širokou veřejností a nakonec i v městském zastupitelstvu. Besedy a kulaté stoly se sice mají konat již od května. To však stále není řádná konfrontace se zastupitelstvy městských částí a především města Brna.

Vedení města má strach přiznat, že vědělo, že třetí varianta územního plánu byla od začátku neprosaditelná. Odsunutí veřejného projednání nového územního plánu až za volby není náhoda. Je to takové malé zelené alibi. Před volbami totiž nevyplave na povrch, že oněch 13 miliónů Kč za zablokování nového územního plánu bylo vyhozených z okna. Jenže tohle drahé alibi není jen zelené. Je také oranžové, žluté a zlaté. Bez Strany zelených by totiž ve vedení města nemohla být ČSSD, ani KDU-ČSL, ani sdružení Jiřího Zlatušky.

Co vlastně tohle vyhýbání se veřejné debatě o ožehavých problémech vypovídá o vztahu současného vedení města Brna k veřejnosti?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama