Mgr. Ing. Robert Kotzian, Ph.D.

Předseda hnutí Brno+
  • BPP
  • Bohunice
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2010 14:41:12

Obvykle bezhlavý útok náměstka Macka

Obvykle bezhlavý útok náměstka Macka

Náměstek primátora za ČSSD Ladislav Macek považoval za potřebné reagovat na tiskové zprávy brněnské ODS týkající se hokeje. Jeho reakce začíná pro socialisty obvyklým osobním útokem. Ale což, tak už to v oranžové části světa chodí.

 Brněnský hokej by neměl být nástrojem politického boje. Pokud se však brněnská ČSSD rozhodla pro opak, uspořádejme si fakta. Vedení města Brna, v době před ČSSD, pracovalo na projektu návratu hokeje i fotbalu za Lužánky. Jde o známý projekt Ponava. Po nástupu koalice pod vedením ČSSD do vedení města začaly změny. Na návrh ČSSD změnila hokejová hala místo poprvé do tzv. Západní brány, což je území s autobazary u ulice Jihlavská. Dnes víme, že ČSSD nechce hokejovou halu za Lužánkami a v Západní bráně už patrně také ne. Tedy kde? Je známo, že soukromý investor žádá o územní rozhodnutí pro víceúčelovou halu určenou také pro hokej na dalším místě, na soukromých pozemcích. Tentokrát na severozápadní výspě městské části Brno-Bohunice. Je tohle místo pro novou halu, nebo není? Pokud je, jak se město dostane k nyní soukromým pozemkům? Pokud není, kde vedení města plánuje novou halu? Tohle jsou jistě legitimní otázky, které by koalice pod vedením ČSSD měla občanům zodpovědět. Ne, opravdu mi v tomto článku nejde o politické útočení. Jen bych rád, aby odpovědi na tyto otázky byly známy. Otevřená debata o umístění hokejové haly je zcela na místě.

Zřejmě proto, aby měl hokej za Lužánkami co největší šance, chystá vedení města Brna zahájit prodávání pozemků v tomto cenném místě. ODS Brno-město říká docela jednoduchou věc: nejprve vyprojektujme celý areál, fotbal, hokej a další potřebné stavby. Zjistěme, co lze a co nelze, zjistěme, které plochy budou potřeba. Teprve až budeme mít všechna povolení, až budeme vědět, co kde má stát, pak lze bez potíží vyjít vstříc i majitelům stávajících staveb. Do té doby se město nesmí zbavovat silné vyjednávací pozice, kterou mu vlastnictví pozemků v celé lokalitě za Lužánkami poskytuje. Myslím, že je to srozumitelný postoj. A to jsem ještě nezmínil cenu, za kterou chce město pozemky pod tenisovou halou prodat. Návrh ČSSD zní necelých 2700 Kč za m2. Přitom v roce 2003 město ocenilo m2 pozemků pod přilehlým hotelem na necelých 5400 Kč.

Základní odpověď brněnské hokejové veřejnosti se týká umístění a budoucnosti hokejové haly. Brněnská ODS ji otevřeně poskytuje.

Je hezké, že pan náměstek Macek sděluje čtenářům, co pěkného slyšel od „jednoho člena ODS“ o sobě a panu primátorovi Onderkovi. Budu k oběma pánům ohleduplný a nebudu se zde rozepisovat o tom, co o nich říká nejeden člen ČSSD.


Zde je text náměstka Ladislava Macka, který vyšel 27.4.2010 v MF Dnes v rubrice Fórum čtenářů a na který tímto článkem reaguji:

http://www.ladislav-macek.cz/obvykle-rychly-omyl-pana-starosty.phtml

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama