Mgr. Ing. Robert Kotzian, Ph.D.

Předseda hnutí Brno+
  • BPP
  • Bohunice
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.05.2010 12:39:53

Vedení města Brna se bojí veřejnosti

Vedení města Brna se bojí veřejnosti

Rada města Brna zrušila harmonogram projednávání návrhu nového územního plánu. Občané se tak před volbami nedozvědí, co v nejpodstatnějším rozvojovém dokumentu města současná koalice chystá.

Rada města Brna na svém včerejším (11. 5. 2010) zasedání zrušila harmonogram projednávání návrhu nového územního plánu. To znamená, že občané se před volbami nedozvědí nic z toho, co v nejpodstatnějším rozvojovém dokumentu města současná koalice pro naše město chystá. Rada města Brna schválila přípravu nového harmonogramu, podle kterého se má návrh nového územního plánu zveřejnit nejdříve v listopadu 2010, tj. záměrně až po komunálních volbách.

Koalice pod vedením ČSSD poškodila město zbytečným zdržením nového územního plánu a zbytečně utratila 13 miliónů Kč za nesmyslnou třetí variantu návrhu. Koalice pod vedením ČSSD má evidentně strach ze zveřejnění návrhu nového územního plánu před volbami. Jako starostu městské části mě dokonce nedávno oslovila jedna soukromá firma realizující zakázku pro město Brno a pracovala již s návrhem nového územního plánu. Přitom žádná městská část se doposud nesměla na návrhy podívat. O veřejnosti ani nemluvě. Jak je možné, že soukromá firma má možnost seznamovat se s návrhem nového územního plánu, zatímco demokraticky zvoleným zastupitelům a široké veřejnosti to není umožněno?

Územní plán je přitom nejpodstatnější dokument pro rozvoj města Brna. Odsouvání jeho zveřejnění a projednání s veřejností a demokraticky volenými zástupci až za komunální volby je zbabělé a nepřijatelné. Koalice pod vedením ČSSD se zjevně bojí složit účty ještě před volbami.

Počínání ČSSD ve vedení města je pro jeho rozvoj tragédií. Za všechny několik příkladů. Protahování, zdražování a také utajování nového územního plánu – klíčového dokumentu, bez kterého se město nemůže dále koncepčně rozvíjet. Kvůli politice ČSSD ve městě Brně a na městské části Brno-jih je velmi pravděpodobné, že snad poprvé v historii se město Brno zmenší a přijde o cenná území. Neustálé komplikování (průtahy, rozpory v koalici, rychlodráha, neschopnost či spíše neochota zjistit potřebné informace k projektu komerčního zastřešení nového nádraží) klíčového projektu města – EUROPOINT Brno.

Zásadně je nutné odmítnout vymlouvání se jednotlivých koaličních stran na ty druhé. Všechny čtyři koaliční strany se vzájemně drží u moci – ČSSD, Strana zelených, KDU-ČSL i sdružení Jiřího Zlatušky Brno2006. Všechny strany koalice nesou stejný díl odpovědnost za tento tristní stav.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama