Mgr. Ivan Adamec

  • ODS
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2022 6:34:00

Chodník pro pěší i kruhový objezd

Chodník pro pěší i kruhový objezd

Komentář na facebookovém profilu k plánovaným dopravním stavbám na Trutnovsku.

Realizaci klíčových dopravních staveb v Trutnově i ty související v úseku s výstavbou dálnice D11 v regionu Trutnovska jsem projednával se zástupci ŘSD ještě v době, kdy jsem zastával post starosty. Průběh a naplňování dohod či další vývoj mě však zajímá i nadále, a proto jsem se zúčastnil dnešního jednání, kdy na radnici do Trutnova přijel o aktuálním stavu i výhledu na další období jednat Marek Novotný, ředitel krajské správy ŘSD .

Domluvili jsme se na vybudování chodníku pro pěší, a tím zpřístupnění komunikace Elektrárenská a také na tom, že ŘSD letos v březnu zahájí výstavbu kruhového objezdu u bývalé porodnice Na Struze.

Na jaře příštího roku bude ŘSD žádat o stavební povolení pro výstavbu úseku dálnice D11 směrem z Trutnova na hranici s Polskem, která by měla započít v roce 2023.  ŘSD také prověří možnosti, jak v rámci harmonogramu stavby zajistit co nejdřívější zprůjezdnění úseku Poříčí-Střítež, a to i kdyby to mělo být dočasně třeba v režimu po jednom pruhu v každém směru dálnice, čímž bychom zmírnili dopravní nápor a odklonili tranzitní dopravu z Polska.

Další důležitou stavbou bude oprava Špitálského mostu. Dodavatel bude vysoutěžen na jaře příštího roku a koncem téhož roku bude stavba zahájena.

Věřím, že realizace všech výše uvedených staveb dopravě v Trutnově výrazně ulehčí a přinese další zkvalitnění života pro jeho obyvatele. Vývoj a možnosti urychlení, zejména výstavby dálničních úseků D11, budu nadále sledovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama