Mgr. Ivan Adamec

  • ODS
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.07.2021 8:39:00

Rekonstrukce kina Vesmír začne ještě o prázdninách

Rekonstrukce kina Vesmír začne ještě o prázdninách

Dva sály, nové sedačky, špičkové ozvučení, nová fasáda. Tyto a mnoho dalších změn čeká trutnovské kino Vesmír, jehož nová podoba je opět o kousek blíže. Radnice už vysoutěžila dodavatele stavby.

Dlouho očekávaná rekonstrukce kina Vesmír je tu. Město Trutnov podepsalo smlouvu s dodavatelem stavby, který vzešel z veřejné soutěže. Proměnu kina ještě o letních prázdninách zahájí společnost BAK, stavební společnost, a. s., za necelých 98 milionů korun včetně DPH. „Vzhledem k aktuálnímu růstu cen stavebního materiálu jsem velmi rád, že se nám podařilo rekonstrukci kina vysoutěžit včas za ještě výhodných podmínek. Pokud bychom čekali déle, rekonstrukce by se výrazně prodražila,“ hodnotí podepsání smlouvy Ivan Adamec, starosta města Trutnova.  K předání stavby dojde během července a na srpen je naplánováno vyklízení a bourání.

Nová podoba kina počítá se dvěma promítacími sály. Velký bude mít kapacitu 256 diváků a menší, který je určený převážně pro artová představení, pojme až 39 diváků. Ve vstupní hale se návštěvníci mohou těšit na nabídku občerstvení a oproti původnímu stavu bude navýšena kapacita toalet. Díky bezbariérovému řešení bude kino pohodlně přístupné také tělesně postiženým osobám. „Chtěli jsme, aby trutnovské kino splňovalo požadavky moderního prostoru, kde se veřejnost bude cítit příjemně a nabízené služby umocní zážitek ze sledování filmů,“ dodává trutnovský starosta. Autory architektonického návrhu jsou Ing. arch. Michal Rosa a Ing. arch. Martina Rosová. Rekonstrukce by měla být dokončena během léta příštího roku.

Obyvatelé Trutnova však o možnost sledování filmů na velkém plátně během stavebních prací nepřijdou. Provizorní kino vzniká na Základní škole Mládežnická v Horním Starém Městě. „Chtěl bych poděkovat panu řediteli Zdeňku Gécovi, že nám umožnil promítat v kinosále jeho školy. Stávající techniku jsme do školy už převezli a lidé se na první filmy mohou těšit na začátku září. Promítat budeme vždy od středy do neděle,“ chválí spolupráci Libor Kasík, ředitel STC UFFO. Aktuální informace o promítání lidé naleznou na webu www.uffo.cz nebo na facebookovém profilu UFFA.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama