Mgr. Ivan Adamec

  • ODS
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.10.2018 9:20:00

Trutnov zavedl tísňovou péči

Trutnov zavedl tísňovou péči

V rámci plnění Akčního plánu rozvoje sociálních služeb města přistoupila trutnovská radnice k zavedení tzv. tísňové péče. Cílem je pomoc osobám v seniorském věku a osobám se zdravotním postižením, které žijí v domácím prostředí.

Město Trutnov nově zavedlo komplexní nepřetržitou terénní sociální službu, jejímž hlavním cílem je ochránit zdraví a životy seniorů a osob se zdravotním postižením. „Nabízíme zajištění rychlé pomoci v nenadálých krizových situacích, jako například pád, nevolnost, kolaps či zhoršení zdravotního stavu,“ vysvětluje Ivan Adamec, starosta města Trutnova. Služba zároveň pomáhá i rodinným příslušníkům, kteří vždy nemají možnost svým blízkým pomoc ihned zajistit. V kombinaci s jinými terénními sociálními službami umožňuje klientům žít v domácím prostředí a oddaluje tak nutnost jejich umístění do pobytových služeb, např. do domova pro seniory.

Tísňová péče spočívá v tom, že uživatel má k dispozici tzv. SOS tlačítko, které v krizové situaci zmáčkne a přivolá si pomoc. „Po stisknutí SOS tlačítka dojde ke spojení s operátorem, který zorganizuje včasnou pomoc,“ říká trutnovský starosta. Tou může být příjezd pohotovostního pracovníka tísňové péče, který pomůže situaci vyřešit, nebo informování příbuzných a v případě potřeby i přivolání složek integrovaného záchranného systému.

Poskytovatelem služby je organizace Život Hradec Králové, o. p. s., která má od 01.10.2018 v Trutnově svou pobočku. Město Trutnov bude na provoz přispívat 60.000 Kč ročně, a to od roku 2019. Zájemci mohou pro další informace kontaktovat vedoucí tísňové péče paní Šarounovou na tel. 733 735 734.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama