Mgr. Ivana Stráská

  • SOCDEM
  • Jihočeský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.09.2018 13:48:00

Cílem projektu je využití regionálních potravin ve školních jídelnách

Cílem projektu je využití regionálních potravin ve školních jídelnách

Využití zdravých regionálních potravin. Podpora jejich producentů. Kvalitní a přitom chutná strava pro děti včetně odměny 100 tisíc korun pro vítěze.

 To vše obsahuje nový projekt Jihočeská Kuchtička, který kraj připravil pro školní jídelny a představila jej hejtmanka Ivana Stráská.

Do soutěže, na které spolupracují jihočeské místní akční skupiny, se v prvním zkušebním ročníku může zapojit každý kolektiv školní jídelny na území Jihočeského kraje se sídlem v obci nebo městě do dvou tisíc obyvatel. Odstartovala na počátku září a potrvá do 17. května 2019. Podání čestných prohlášení o využití regionálních potravin a surovin se uskuteční v době od 20. do 31. května a jejich hodnocení se plánuje od 3. do 14. června. Vyhlášení výsledků se pak chystá na období od 17. do 28. června příštího roku.

Druhá školní kuchyně obdrží odměnu 60 tisíc a třetí 40 tisíc korun

„Hlavním cílem je co nejvíce podpořit, tedy nakupovat a odebírat od regionálních producentů, jihočeské výrobky a suroviny. Školní kuchyně, která jich odebere do poloviny května příštího roku nejvíce, získá prémii 100 tisíc korun. Pro druhou v pořadí máme přichystáno 60 tisíc a pro třetí 40 tisíc,“ upřesnila Stráská, která vizi projektu Jihočeská Kuchtička poprvé nastínila na letošním agrosalonu Země živitelka.

Hejtmanka dále uvedla, že pokud se projekt osvědčí, chystá se v dalších ročnících jeho rozšíření i pro školní jídelny v sídlech s větším počtem obyvatel.

Přesná pravidla a více informací o soutěži naleznete ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama