Mgr. Ivo Pojezný

  • KSČM
  • Vyškov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.03.2016 4:30:00

Kdo nám to vlastně káže o správné demokracii?

Kdo nám to vlastně káže o správné demokracii?

TOP 09, která se tak ráda stylizuje do role obhájkyně jediných správných demokratických hodnot, se předvedla jako kazatel vody, jež sám pije víno.

TOP 09 a její představitelé často kritizují prezidenta Miloše Zemana za jeho údajně nevhodné chování v úřadu prezidenta republiky. Na víc než obyčejné a prázdné fráze se nezmohou, neboť i sama TOP 09 dobře ví, že Miloš Zeman se snaží prosazovat ekonomickou diplomacii, která přináší naší zemi a jejím občanům konkrétní plody – například vyšší zaměstnanost.
Ano, můžeme mít na různé věci různé pohledy. Ani já se všemi kroky prezidenta republiky ne úplně souhlasím. Nicméně opouštět jednací sál při proslovu Miloše Zemana v Poslanecké sněmovně považuji za lacinou teatrálnost. Navíc zdůvodnění, že se podílí na snižování prestiže politiků, jak prohlásil předseda TOP 09 Miroslav Kalousek, je naprosto pokrytecké. Nechť se pan předseda podívá na důvěru občanů v prezidenta. Spíš by se měl zamyslet, kde se skrývala morálka pánů poslanců a paní poslankyň jeho strany, když schvalovali zákon o tak zvaných církevních restitucích a nevadil jim u toho politický handl ani pravomocně odsouzený poslanec!

Nechci soudit, jaká je ta správná demokracie – jak to dělají například pánové a dámy z TOP 09 a ODS – nicméně vzpomínám si na masarykovské „demokracie je diskuze“. Ale diskutovat ani poslouchat argumenty svých politických oponentů zřejmě poslanci TOP 09 nechtějí.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama