Mgr. Ivo Pojezný

  • KSČM
  • Vyškov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.08.2018 13:59:18

Seno z dovozu

Seno z dovozu

Sucho postihlo celou republiku v takové míře, jež nikdo nečekal. Vznikají požáry, které se v těchto dnech nebezpečně šíří. Chovatelé se oprávněně obávají o dostatek píce na zimu.

Již dnes ze zimních zásob dokrmují dobytek. Jak to bude dál, netuší. Píce se patrně bude muset nakupovat v zahraničí, což znamená pro chovatele další finanční náklady, se kterými nepočítali. Mnozí uvažují o zmenšení počtu kusů dobytka u už tak prořídlých stád. Toto ovšem patrně způsobí další navýšení dovozu masa. Vody ubývá ve studních, chybí v obcích i městech. Města i obce vydávají striktní zákazy zalévání zahrad, mytí aut i napouštění bazénů. Sucho a horko je nebezpečné pro lidi i zvířata, proto je bezpodmínečně nutné věnovat maximální pozornost pitnému režimu, zvláště u dětí a seniorů pečlivě hlídat dostatečný přísun tekutin. Ani dospělí však nesmí pitný režim podcenit. Přes nepříjemné horko bychom měli být k sobě tolerantní, snažit se pomoci těm, kteří toto velké horko špatně snáší. Je také bezpodmínečně nutné vyvarovat se zakládání ohňů, stačí totiž málo a jiskra, která přeskočí, může způsobit obrovský požár. A to přeci nikdo nechceme.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama