Mgr. Jan Chabr

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.09.2021 5:34:00

Nepotřebný areál může nadále sloužit Pražanům k bydlení

Nepotřebný areál může nadále sloužit Pražanům k bydlení

Pražští radní odsouhlasili odkup areálu Skloněná od Dopravního podniku hlavního města Prahy. Jedná se o komplex pěti ubytovacích zařízení a dalšího zázemí, který se nachází v pražských Vysočanech. Dopravní podnik je dříve pronajímal jako ubytovny.

 Praha si areál koupí za cenu necelých 116 milionů korun a následně ve spolupráci s Prahou 9 přestaví ubytovací zařízení na bytové domy. „Areál Skloněná po rekonstrukci přispěje k dalšímu, tolik potřebnému rozšíření městského bytového fondu. Kromě zhruba 175 nových bytů areál nabídne i zázemí pro poskytovatele sociálních služeb. Získávání nových kapacit pro dostupné bydlení tak jde ruku v ruce s opravami stávajícího městského bytového fondu, které nabraly rekordní tempo,“ uvedl radní pro bydlení a transparentnost Adam Zábranský.

Hlavní město nyní jedná i s představiteli městské části Praha 9 o následném převodu dvou z pěti domů do správy městské části, která by se také měla podílet na rozvoji dostupného bydlení. Jednotlivé objekty budou postupně rekonstruovány a rekolaudovány na bytové domy. Odkup areálu bude projednán na zářijovém zasedání zastupitelstva a financován z finančních prostředků Fondu rozvoje dostupného bydlení.

„Jsem rád, že dochází k efektivnímu vyžívání městského majetku. Je logické, aby se v případě, že pokud je majetek ve vlastnictví městské společnosti, jako je tomu zde v případě Dopravního podniku, kdy jeho nepotřebný areál, který může nadále sloužit Pražanům k bydlení, bude ve vlastnictví města. Bohužel to, co zní jako logická samozřejmost, se v minulosti nestávalo a docházelo k prodejů strategického městského majetku z městských společností, aniž by město mohlo uplatnit svůj zájem,“ dodal radní pro oblast majetku Jan Chabr.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama