Mgr. Jan Chabr

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.01.2019 10:16:00

Praha obnovila systém skupinové výměny sodíkových výbojek

Praha obnovila systém skupinové výměny sodíkových výbojek

Přibližně 25 tisíc výbojek ročně vymění pracovníci akciové společnosti Technologie hlavního města Prahy (THMP), která se stará o systém veřejného osvětlení.

 Skupinová výměna sodíkových výbojek se obnovuje po pěti letech a má zajistit vyšší kvalitu veřejného osvětlení a snížení poruchovosti světel.

„Jde v podstatě o preventivní opatření. Ukázalo se, že po zrušení systému skupinové výměny výbojek došlo k poměrně velkému nárůstu nesvítících míst veřejného osvětlení, což je samozřejmě z mnoha důvodů špatně,“ vysvětluje radní hl. m. Prahy Jan Chabr.

V rámci projektu se rovněž provede nová pasportizace stávajícího systému veřejného osvětlení a každý rok i revize čtvrtiny zapínacích zařízení, tedy zhruba 400 rozvaděčů veřejného osvětlení.

„Výrazně této práci pomáhá i vlastní dispečink, který Technologie hlavního města spustila letos na podzim. Občané na něj mohou hlásit poruchy na veřejném osvětlení a první zkušenosti ukazují, že to zafungovalo dobře,“ doplňuje radní Jan Chabr.

Lidé mohou hlásit poruchy veřejného osvětlení na bezplatné lince 800 404 060, na webových stránkách ZDE nebo emailem ZDE 24 hodin sedm dní v týdnu. Příští rok by se pak měla objevit i mobilní aplikace, která umožní i přesné sdílení polohy pomocí GPS.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama