Mgr. Jan Chabr

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2021 19:09:00

Praha připravuje další slevy na nájmu pro podnikatele

Praha připravuje další slevy na nájmu pro podnikatele

Hlavní město připravilo pro podnikatele již 3. vlnu slev z nájmu z důvodu přetrvávající koronavirové krize.

Pražští radní v listopadu přijali návrh na poskytnutí slev pro nájemce nebytových prostor hlavního města Prahy v důsledku přetrvávající krize související s šířením nemoci covid-19. Nájemci nebytových prostor mohou žádat o slevy nejpozději do 31. 12. 2021. Výše slev se pohybují dle zaměření a podmínek mezi 30 % a 70 % z nájmu subjektu.

„Museli jsme reagovat na současnou situaci v důsledku další vlny šíření nemoci covid-19, která má přetrvávající vážné ekonomické důsledky pro pražské podnikatele, které tak mohou vést k uzavírání provozoven, zvýšení nezaměstnanosti a snížení dostupnosti služeb na území hlavního města Prahy. Město, jako vlastník nemovitostí, chce tímto podpořit podnikatele, aby své provozovny mohli zachovat a díky tomu mohli dále pokračovat v podnikatelské činnosti,“ říká radní hl. m. Prahy pro oblast majetku Jan Chabr.

Slevy si lze nárokovat za období od 1. 1. až do 30. 11. 2021, a to v určitých případech až do výše 70 %. Pro uplatnění slev je potřebné splnit předem dané podmínky. Žádost a jednotlivé podmínky naleznou lidé ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama