Mgr. Jan Čižinský

  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.12.2018 12:25:00

Chceme umožnit všem dětem chodit do přípravných tříd

Chceme umožnit všem dětem chodit do přípravných tříd

Projev na 24. schůzi Poslanecké sněmovny 5. prosince 2018 ke změně vládního návrhu zákona o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání.

Vážený pane předsedající, děkuji.

Kolegyně a kolegové, nejde o žádný mediálně zajímavý zákon. Jde o praktickou úpravu. Schválením umožníme všem dětem, pro které jsou přípravné třídy vhodné a pro které jsou také přípravné třídy vytvořené, aby do nich mohly chodit. Než se dítě dostane do přípravné třídy, existují dvě síta. První síto je pedagogicko-psychologická poradna, která řekne, že se do přípravné třídy dítě hodí a pak ještě ředitel školy. Komu tím schválením tohoto návrhu pomůžeme? (Hluk v sále neutichá. Velmi špatná slyšitelnost!) Pomůžeme jenom dětem, které přípravné třídy potřebují, ale pomůžeme také i ředitelkám a ředitelům a starostkám a starostům, protože velmi často se stává, že není možné přípravnou třídu vytvořit, protože v ní je devět dětí a je potřeba dětí deset.

A proto prosím o podporu. Shodli jsme se dnes...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama