Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.06.2021 18:41:00

Horké chvilky trapnosti. Zůstáváme i nadále na chvostu

Horké chvilky trapnosti. Zůstáváme i nadále na chvostu

Komentář na facebookovém profilu k rozpočtu České republiky na armádu.

Prezident Zeman, ministr obrany Metnar a zahraničních věcí Kulhánek právě v těchto hodinách zažívají horké chvilky trapnosti, neboť musí vysvětlovat našim spojencům na summitu NATO, proč ČR nedosáhne 2 % HDP výdajů na obranu v roce 2024, jak slibovali.

Ačkoliv Babišova vláda navyšovala armádní rozpočet, bohužel se tak nedělo dostatečným tempem a v závěru svého mandátu navíc přichází s tím, že obraně v příštím roce škrtne 4,5 miliard Kč. Jak ukazuje graf pořadí členských států NATO dle výdajů na obranu, zůstáváme i nadále na chvostu.

Je tomu tak navzdory faktu, že hnutí ANO spravuje rezorty obrany a financí již 8 let, navzdory široké politické podpoře investovat do obrany, a to i navzdory obřím dluhům ve státním rozpočtu, které tato vláda dělá.

Pokud dnes prezident a ministři obrany a zahraničí budou muset čelit nepříjemným otázkám našich spojenců, pak bohužel zcela po právu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama