Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2021 15:24:00

Nouzový stav není určený k tomu, aby byl zneužíván pro kšefty členů vlády

Nouzový stav není určený k tomu, aby byl zneužíván pro kšefty členů vlády

Komentář na facebookovém profilu k výběru dodavatele covidových testů pro školáky.

Tohle by nemělo zapadnout.

V tomto týdnu jsem podala interpelace na ministry Blatného a Hamáčka ve věci zajištění dodávky antigenních testů pro školy. Celý tento tendr je značně podivný a vyvolává každý den další a další otázky a pochybnosti.

Celý případ se dál dynamicky vyvíjí a od podání interpelací média dále zjistila, že jediná dohledatelná veřejná zakázka od státu pro Tardigrad byla pro Státní zdravotní ústav za 50 tisíc. V roce 2019 měla společnost obrat 6 milionů. Nyní stát firmě založené v daňovém ráji pošle čtvrt miliardy korun. Poněkud zvláštní, nemyslíte?

Novinkou je, že v obchodním rejstříku od té doby přibyla jen jediná účetní závěrka společnosti za rok 2019, ačkoliv je to zákonná povinnost každý rok. V roce 2019 měla firma obrat 6,4 milionu korun. Skončila 2,3 milionu v minusu a prodělala tak od svého založení celkem téměř 12 milionů Kč. Za dobu trvání nouzového stavu bychom našli celou řadu pochybných zakázek.

Nouzový stav není určený k tomu, aby byl zneužíván pro kšefty členů vlády za peníze nás všech! Jsem velmi zvědavá na odpověď ministrů. Mají na to ze zákona 30 dní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama