Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.03.2020 15:35:00

Prostě vláda profíků

Prostě vláda profíků

Komentář na facebookovém profilu k finančnímu zajištění stabilizačního příplatku pro bezpečnostní složky

 Alibismus ministra vnitra Hamáčka mě nepřestane udivovat. Minulý rok navrhne novelu služebního zákona ve zrychleném řízení, aby si mohli příslušníci bezpečnostních sborů po službě přivydělávat a podnikat a pak si k této novele ještě “přilepí” svůj nedomyšlený stabilizační příplatek, ale BEZ ZAJIŠTĚNÍ finančních prostředků, aby potom stejný pan Hamáček chodil a ukazoval prstem na ministryni financí a fňukal, že na to nemá peníze. Tragikomická šaškárna!

Že peníze na tzv. stabilizák nebudou, mně bylo jasné už od chvíle, kdy ve svém návrhu neměl ministr Hamáček vyčíslený dopad na rozpočet rezortu. To, že si peníze v rozpočtu nezajistil, je čistě jeho odpovědnost, nám na plénu Sněmovny opakovaně lhal, že potřebné finance samozřejmě zajistí...

Zavedení stabilizačního příplatku pro příslušníky bezpečnostních sborů jsem navrhovala jako první už v roce 2017, ale tenkrát byl pro vládní koalici nepřijatelný, a to i přes jasná pravidla pro jeho vyplácení a vyčíslení finančních dopadů na státní rozpočet.

Stále opakuji, že je klíčové ocenit zkušené a déle sloužící policisty!!! Pokud budou oni i nadále opouštět policii, nikdy nedojde k tolik potřebné stabilizaci. Kdy už současní vládní profíci konečně pochopí, že obrana a bezpečnost prostě něco stojí a nejsou zadarmo a lidi jsou ten nejcennejší artikl?!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama