Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.03.2020 9:09:00

Stát postrádá přehled, jaký potenciál věda, soukromý sektor či jednotlivci skýta

Stát postrádá přehled, jaký potenciál věda, soukromý sektor či jednotlivci skýta

Komentář na facebookovém profilu k Babišovu řízení státu jako firmy

 Velký obdiv, respekt a dík všem, kteří v tuto chvíli dávají k dispozici svou invenci a schopnosti pro boj s pandemií koronaviru. Je skvělé, že naše země má silné vědecké kapacity schopné pružně vyvíjet prostředky pro řešení krizových situací.

Bohužel, má to i svou stinnou stránku – ukazuje se, že stát postrádá jakýkoliv přehled o tom, jaký potenciál naše věda, soukromý sektor či jednotlivci skýtají, a není tedy schopen v případě potřeby tento potenciál plně využít. Součástí naší připravenosti na krizové stavy musí být i detailní povědomí o tuzemských kapacitách – to je jedno z ponaučení, které bychom si z této situace měli odnést.

Pan premiér se nechal slyšet, že konečně stát řídí jako firmu. Chtělo by se dodat, že tato firma moc nefunguje, když nedokáže pracovat se všemi využitelnými zdroji, které má k dispozici.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama