Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2021 17:33:00

Vyšehrad je magické místo, kde se potkává nejstarší historie národa s pověstmi

Vyšehrad je magické místo, kde se potkává nejstarší historie národa s pověstmi

Memorandum o spolupráci podepsali starostka Prahy 2 Jana Černochová a ředitel Národní kulturní památky Vyšehrad Petr Kučera. Deklarovali tak společnou snahu o další rozvoj území s respektem ke kulturně-historickému dědictví a k dlouhodobým tradicím.

 Podpisem memoranda stvrdili vzájemnou spolupráci radnice Prahy 2 a NKP Vyšehrad v oblasti propagace a prezentace významné kulturní památky Vyšehrad, která se celým svým katastrálním územím nachází ve druhé městské části a je součástí Pražské památkové rezervace zapsané na seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

„Vyšehrad je chloubou naší Dvojky i celé Prahy a je jedním z nejvyhledávanějších turistických cílů v naší republice. Není divu, je to totiž magické místo, kde se potkává nejstarší historie českého národa s pověstmi. Na Vyšehrad můžete jít za duchovní vzpruhou, památkami, kulturou nebo si jen tak dobít energii v krásném ostrůvku zeleně. Jsem moc ráda, že mohu být u dalšího rozvoje místa, které je celým svým katastrálním územím součástí naší městské části. Těším se na další společné kulturní akce, které nám kvůli pandemii moc chyběly,“ řekla k významu spolupráce starostka Prahy 2 Jana Černochová.

„Spolupráci s městskou částí Praha 2 považuji dlouhodobě za příkladnou. Velice si vážím podpory, kterou vedení radnice vyjádřilo a nadále vyjadřuje v souvislosti s novou koncepcí rozvoje veřejných prostranství a programové náplně Vyšehradu. Dnešní akt je tak formálním stvrzením dosavadní vynikající spolupráce,“ dodal Petr Kučera, který začátkem loňského roku vedení Národní kulturní památky Vyšehrad převzal.

Se záměry budoucího rozvoje Vyšehradu se mohla veřejnost seznámit už loni při prezentaci v zasedacím sále radnice Prahy 2. Koncepce byla schválena Radou hlavního města Prahy začátkem března letošního roku a první kroky její realizace již nyní v areálu probíhají. V příštích letech se tak Vyšehrad ještě více zazelená, návštěvníci budou objevovat doposud skryté a zajímavé výhledy na Prahu a nový informační systém je upozorní na některé dosud opomíjené památky.

Koncepční studie veřejných prostranství Národní kulturní památky Vyšehrad ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama