Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.01.2020 19:11:00

Zakázka na pasivní radary vyvolává vážné pochybnosti

Zakázka na pasivní radary vyvolává vážné pochybnosti

Komentář předsedkyně sněmovního výboru pro obranu

 Informace o zásadním rozdílu v ceně za pořízení pasivních radarů Věra NG, které plánuje nakoupit ministerstvo obrany, vyvolávají vážné pochybnosti. Pořízení dvou radarů za cenu takřka trojnásobnou oproti ceně, kterou za ně zaplatilo NATO v roce 2014, a za dvojnásobek ceny, s níž resort obrany původně počítal, musí ministr obrany důkladně vysvětlit.

Jako předsedkyně výboru pro obranu očekávám, že se tak stane nejpozději na jednání našeho výboru, které je plánováno na 5. února. Jménem výboru jsem se proto na pana ministra obrátila i dopisem s žádostí o doložení toho, v jaké specifikaci a za jaké ceny tyto radary pořídilo NATO a za jaké je plánuje pořídit ministerstvo obrany.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama