Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.10.2020 14:42:05 - Z. Výr

Proč jste zamítli návrh na zmrazení platů ústavních činitelů?

Lidem klesají platy, ekonomika je na tom bídně, ale vy si polepšíte? Pak se nedivte, že pro mnohé je politik sprosté slovo, a že lidé dávají přednost jiným stranám, než vám-viz úspěch STAN a Pirátů, kteří zmrazení platů podporují.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.10.2020 14:08:38 - Mgr. Jana Černochová
Dobrý den,

zákon jsme nenavrhli zamítnout, ale nesouhlasili jsme s předkladateli, že má být rozhodnuto o návrhu již v prvním čtením, protože se jedná o populistický, nekoncepční a nesystémový návrh, jež by dopadl mj. i na soudce. Navíc v případě přijetí návrhu zákona by v roce 2022 došlo ke skokovému nárůstu platové základny představitelů státní moci a soudců, a to v závislosti na růstu průměrné nominální měsíční mzdy na přepočtené počty zaměstnanců v nepodnikatelské sféře v letech 2019 a 2020. Zmrazení platů politiků je tedy spíše iluzorní a fakticky v současné krizi nic neřeší, ani nic positivního nepřinese.

S pozdravem

Jana Černochová