Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.11.2018 17:34:00

Kraj pro příští rok předpokládá investice ve výši asi 850 milionů korun

Kraj pro příští rok předpokládá investice ve výši asi 850 milionů korun

V příštím roce by měl Karlovarský kraj hospodařit s příjmy ve výši 6, 558 miliardy korun a s výdaji, které činí 6, 780 miliardy korun.

 Schodek je oproti ľoňsku poloviční, dosahuje 222 milionů korun a vznikl z důvodu předfinancování projektů dotovaných z EU. Návrh rozpočtu schválila Rada kraje. zabývat se jím budou také krajští zastupitelé na svém zasedání 13. prosince 2018.

"Rozpočet jsme se snažili sestavit co nejzodpovědněji, hlavně v příjmové části. V daňových příjmech vycházíme z predikce ministerstva financí a jdeme vždy 4, 5 procenta pod predikci. Tak jako v roce 2017, kdy byl přebytek v částce 900 milionů korun, očekáváme přebytek i za rok 2018. Mám velkou radost, že kraj pro příští rok předpokládá investice ve výši asi 850 milionů korun, jde o investiční akce jak Karlovarského kraje, tak jeho příspěvkových organizací," vysvětlila hejtmanka Jana Mračková VIldumetzová.

K největším plánovaným investicím bude patřit například výstavba nového Domova se zvláštním režimem MATYÁŠ, který dosud sídlí v Nejdku. Další finance půjdou na výstavbu depozitáře a rozšíření prostor krajské knihovny i na opravy Císařských lázní. Počítá se samozřejmě s rekonstrukcemi a opravami silnic II. a III. tříd a silničních mostů a s řadou dalších akcí v oblasti zdravotnictví nebo školství.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama