Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2019 4:33:00

Kyselka byla oceněna především za aktivity obce

Kyselka byla oceněna především za aktivity obce

Na začátku října byly ve Valdštejnském paláci vyhlášeny výsledky celostátní soutěže Zelená stuha České republiky 2019, která si klade za cíl ocenit dobrou praxi obcí v oblasti péče o přírodní a kulturní hodnoty veřejného prostoru a krajiny.

 Mezi oceněnými nechyběl ani zástupce Karlovarského kraje. Skvělého úspěchu dosáhla obec Kyselka, jež si ze soutěže odnesla třetí místo.

Kyselka byla oceněna především za aktivity obce v oblasti péče o veřejná prostranství a při obnově historického kulturního dědictví. „Mám z toho velikou radost, moc moc blahopřeji panu starostovi, vedení obce a především všem občanům, protože je to jejich zásluha, že obec dosáhla takového výsledku. Každý, kdo v Kyselce byl, určitě viděl, jak se v obci pečuje o zeleň a čistotu, a jak se daří pokračovat v obnově bývalých lázní a dalších míst. Dík patří také místním spolkům a organizacím,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Na slavnostním vyhlášení výsledků soutěže, která je součástí celorepublikového klání Vesnice roku, si převzalo ocenění celkem deset obcí. Vítězem a držitelem Zelené stuhy České republiky 2019 se stala obec Dobrochov z Olomouckého kraje. Na druhém místě se pak umístila obec Velatice z Jihomoravského kraje. Garantem tohoto ocenění a spoluvyhlašovatelem soutěže Vesnice roku je Ministerstvo životního prostředí. Organizaci akce zajišťuje Společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama