Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2022 13:05:00

Pane Kulhánku, to se musí chtít...

Pane Kulhánku, to se musí chtít...

Vyjádření předsedkyně zastupitelského klubu hnutí ANO k reakci hejtmana Kulhánka na otevřený dopis k plánovanému uzavření bazénu v Domově mládeže v Karlových Varech.

Vážený pane hejtmane Kulhánku, myslím, že není co zvažovat. Domnívám se, že v době, kdy se všichni snažíme vést děti ke sportu a pohybu, je úvaha o uzavření bazénu v karlovarském Domově mládeže špatným krokem a špatným rozhodnutím. Již v roce 2019 byly snahy z vedení Domova mládeže uzavřít bazén, čemuž jsme zabránili a snažili se ještě tomuto zařízení pomoci. Dokonce se tam kupoval nový protiproudý výměník tepla za 380 tisíc korun.

Moc nerozumím tomu, proč jste nás neoslovil a proč jsme celou problematiku nemohli řešit společně, zvláště v momentě, kdy víte, že jsme již v minulosti snaze o uzavření bazénu zabránili. Píšete, že nenabízíme žádné řešení. Já, ani nikdo ze zastupitelů, ale od vás nemáme žádné informace. Prostě s námi takto zásadní věci neřešíte a není to poprvé, co se v tichosti snažíte udělat rozhodnutí, která poškozují kraj a jeho obyvatele.

Myslím si, že správná cesta je bazén nezavírat a ještě zvýšit jeho naplněnost a nabídnout ho školám, seniorům a veřejnosti. Ale víte, pane Kulhánku, to se musí chtít. Určitě by většina měla zájem. Ale je třeba komunikovat, hledat řešení a smířit se s tím, že v opozičních lavicích zastupitelstva Karlovarského kraje sedí lidé, kteří chtějí pracovat pro kraj, zajímají se o to, co se v kraji děje, jaké jsou problémy a chtějí hledat řešení. A na nás se obrací občané, kteří nejsou s tímto stavem spokojeni. Ale vy nám, pane Kulhánku, nedáváte žádné informace a bazén se má za měsíc navždy zavřít.

Kraj ale není váš majetek, krajský rozpočet nejsou vaše finance a zastupitelstvo má 45 členů, kteří zastupují voliče a mají hájit jejich zájmy a potřeby. Tím, že nás jako opozici přehlížíte, neinformujete a snažíte se rozhodovat v tichosti, bez široké diskuse a znalosti jiných než vašich názorů, svým způsobem popíráte princip zastupitelské demokracie. Opět vás proto vyzýváme ke spolupráci, k diskusi a snaze hledat vhodná řešení nejen při zachování provozu bazénu v Domově mládeže, ale i v mnoha dalších otázkách týkajících se Karlovarského kraje.

Jana Mračková Vildumetzová
předsedkyně zastupitelského klubu hnutí ANO

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama