Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.08.2021 16:50:31

Roztančený festival nahradil hejtman vlastním sólem za sedm set tisíc

Roztančený festival nahradil hejtman vlastním sólem za sedm set tisíc

Mnozí si možná vzpomenou na Roztančený festival. Ten pořádal Karlovarský kraj v době Mezinárodního filmového festivalu ve Dvořákových sadech a lákal rodiny s dětmi a další lidi na pestrý program.

Naposledy se Roztančený festival, na který přišly stovky a za celý den možná i tisíce lidí, konal před dvěma lety a byl zakončen koncertem Karlovarského symfonického orchestru a Miroslava Žbirky.

„Vzhledem k tomu, že se jednalo o akci spojenou s Mezinárodním filmovým festivalem, která měla zviditelnit Karlovarský kraj, byl vstup pro každého zdarma. Prezentovaly a prodávaly se tam naše regionální potraviny, zvali jsme k návštěvě atraktivních míst v našem kraji, točili jsme zmrzlinu a cukrovou vatu a zároveň jsme v rámci této akce představovali probíhající veřejné sbírky. Ty popisovaly příběhy lidí, kteří potřebují pomoci, a já osobně jsem byla mile překvapena, kolik lidí ochotně přispělo,“ popisuje Roztančený festival poslankyně Parlamentu a opoziční zastupitelka Jana Mračková Vildumetzová.

Podle jejích dalších slov se časy změnily a tančit se letos ve Dvořákových sadech nebude. Podle současného hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka byl Roztančený festival podřadnou akcí bez úrovně. „Nenahradil ji ale jinou, dle vlastního názoru a přesvědčení, lepší akcí určenou široké veřejnosti. Místo akce pro lidi si za více jak sedm set tisíc korun zaplatil osobní propagaci v časopisu Forbes, který za Karlovarský kraj zorganizuje jakýsi workshop pro podnikatele s galavečeří a večírkem v GH Pupp. Zajímavostí celé akce je skutečnost, že vstupenka na tuto podivnou, velmi drahou akci, vyjde každého zájemce z řad podnikatelských subjektů na 490 tisíc korun,“ pokračuje opoziční zastupitelka s tím, že se vedení kraje v minulosti vždy snažilo, aby i občané kraje byli součástí filmového festivalu.

„Každý rok jsme pro ně bojovali o lístky do kina zdarma, zajistili jsme promítání festivalového filmu mimo Karlovy Vary a to v Sokolově, Chebu, Chodově, Ostrově, Mariánských Lázních nebo v Kyselce. Kraj totiž na konto festivalu posílá osm milionů korun a tak jsme za tyto peníze chtěli určitý prostor a něco, co přinese obyvatelům kraje užitek, zábavu a radost. Nyní vidíme, že za oněch osm milionů korun kraj získá je zmíněné promítání mimo Karlovy Vary a za dalších sedm set tisíc korun sólový tanec hejtmana Petra Kulhánka na večerním podnikatelském mejdanu,“ konstatuje Jana Mračková Vildumetzová a dodává: „I přesto ale všem přejeme, aby si festival užili a nabízíme volné vstupenky na jednotlivá filmová představení. Ty budeme čerpat na naše zastupitelské akreditace a rozdávat filmovým fandům z řad obyvatel kraje.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama