Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.08.2021 13:52:00

Transformaci regionu chceme řešit veřejně

Transformaci regionu chceme řešit veřejně

Zatímco hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek chce i nadále zůstat v módu maximálního utajení informací týkajících se čerpání miliard korun z Fondu spravedlivé transformace, opozice se postavila zásadně proti.

 „Na základě naší hlasité kritiky a nesouhlasu s postupem vedení kraje v procesu transformace se hejtman snažil svolat pracovní jednání zastupitelstva. To je ze své podstaty neveřejné a nedají se na něm přijímat žádná zásadní rozhodnutí,“ vysvětluje rozdíl mezi pracovním a mimořádným jednáním zastupitelstva krajská opoziční zastupitelka a poslankyně Parlamentu ČR Jana Mračková Vildumetzová.

Ta dále uvádí, že proces transformace se dotýká všech obyvatel kraje a zapojilo se do něho mnoho soukromých subjektů. A ti všichni by měli dostat relevantní informace a měli by mít možnost ptát se na věci s transformací spojené. Není tedy důvod jednat za zavřenými dveřmi.

„Žádáme, aby bylo do 21 dnů svoláno mimořádné jednání zastupitelů, na kterém by byl zařazen pouze jeden bod a to Krajská spravedlivá transformace a projektové záměry předložené do Veřejné výzvy Karlovarského kraje k předkládání potenciálních strategických projektů v rámci spravedlivé transformace. Je v zájmu kraje a jeho občanů, aby byli o veškerých krocích ohledně Krajské spravedlivé transformace zcela podrobně, srozumitelně a především transparentně informováni, což je možné jen na veřejném zasedání Zastupitelstva Karlovarského kraje,“ cituje z výzvy zaslané hejtmanovi opoziční zastupitelka.

Ta předpokládá, že jednání bude svoláno na stejný termín, na který hejtman svolával výše zmíněné pracovní jednání, tedy na 30. srpna. Žádost o svolání mimořádného zasedání zastupitelstva podepsali členové zastupitelského klubu hnutí ANO a také SPD.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama