Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.05.2020 13:27:00

Vesnické prodejny jsou ohroženým druhem

Vesnické prodejny jsou ohroženým druhem

Komentář na facebookovém profilu k udržení prodejen na venkově.

Udržení venkovských prodejen je v jednotlivých obcích v našem regionu stále větším tématem. Karlovarský kraj proto v rámci letošního dotačního Programu obnovy venkova opětovně zařadil podprogram, kterým podpoří kamenné venkovské prodejny a pojízdné prodejny.

Obce do 1000 obyvatel tak mohli na provoz venkovské prodejny získat dotaci až 100 tisíc korun.

Rada kraje na svém posledním zasedání schválila dotace pro venkovské prodejny za bezmála 1 milion korun. Pokud materiál schválí i krajské zastupitelstvo, na podporu se mohou těšit například ve Staré Vodě, v Jindřichovicích, v Rovné, Nových Hamrech, Dasnicích, Nové Vsi, Křižovatce, Věřušičkách, Krásném Údolí, Čichalově, Trstěnicích, Pšově, Mnichově a Kolové.

Musíme si uvědomit, že vesnické prodejny jsou ohroženým druhem, a právě proto jsme letos opětovně podprogram na podporu malých prodejen a pojízdných prodejen do oblíbeného dotačního Programu obnovy venkova zařadili. Tyto prodejny totiž plní nejen svoji primární funkci zásobování obyvatel, ale také jistou funkci sociální, jelikož jsou především pro seniory jednou z mála možností pro setkávání. Ačkoliv je to druhotná funkce, tak je velmi důležitá☺️
Z tohoto podprogramu je tedy možné hradit jak náklady spojené s provozem kamenných prodejen, jako jsou energie, vodné, stočné a mzdy, tak z něj lze čerpat prostředky i na pravidelné zajížďky pojízdných prodejen do obcí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama