Mgr. Jaroslav Biskup

  • SPD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.02.2017 21:12:32

Něco za něco

Něco za něco

V sobotu, dne 28. ledna t.r. v 8,30 hod., jsem na stanici ČR1 Radiožurnál v autě vyslechl zprávu,

 která začínala naprosto všedně, a kteroužto jsme my - karlovarští občané, již po mnoho let navyklí poslouchat: blablabla, plánovaná rekonstrukce zchátralého objektu Císařských lázní, blablabla, vyžaduje značnou částku. Poslouchal jsem na půl ucha, takže nevím, zda hlasatelka uvedla konkrétní sumu, zpozorněl jsem teprve při jejích dalších slovech - že z bruselských prostředků sice nelze poskytnout celou částku, ale Evropská unie je ochotna udělat výjimku - a poté přišlo něco, co mne přimělo při nejbližší příležitosti zastavit a zapsat si konec poslední hlasatelčiny věty:...aby se lépe zvládl příliv uprchlíků do Evropy.

 Nejsem obdařen darem pronikavého ducha politické korektnosti, proto si překládám uvedenou větu do pro mne srozumitelnější podoby:

My - většinou nikým nevolení, či pochybným způsobem na stolec EU dosednuvší politici, jsme se velkoryse uráčili vyhovět vašemu škemrání, a rekonstrukci zdevastovaného objektu vám milostivě uhradíme výměnou za to, že sklapnete kufry a do své země ochotně přizvete nekontrolované hordy nájezdníků, jimž jsme se rozhodli zaprodat Evropu. To nám umožní ukojit naši nezřízenou hrabivost, kterou jsme si již za léta působení na svých vyhřátých místech, honorovaných nezdůvodnitelnými výplatními částkami, dokonale osvojili.

Mlčet k takto bezostyšnému  vydírání znamená plivnout na hrob svých předků a zbaběle utéci od odpovědnosti za osud potomků.

Takže, vy přeochotní evropští politici a na ně nabalení tuzemští přisluhovači, nemohl bych s dobrým pocitem procházet kolem třeba i pozlaceného objektu Císařských lázní s blyštícími diamanty ve fasádě, a radovat se z jeho zprovoznění, k němuž došlo za cenu ohrožení naší bezpečnosti a vynuceného popření dosavadního způsobu života. Pokud naše tisíciletá civilizace zůstane zdravá, sama zvládne rekonstrukce staveb svých praotců.

 Za váš kramářský návrh  se nedá slušně poděkovat, spíše lze doporučit co nejrychlejší odchod z vašich zbytečných postů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama