ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.12.2012 10:10:31

Tiskové prohlášení: osvobozující rozsudek odvolacího soudu vítám

Tiskové prohlášení: osvobozující rozsudek odvolacího soudu vítám

Odvolací soud doporučil zrušit nesmyslný rozsudek soudce Šotta, který mě vinil z podvodu

Přesto, že jsme já a ani můj právní zástupce doposud neobdrželi oficiální rozhodnutí odvolacího soudu v kauze podplácení poslanců Vítem Bártou, informace v médiích mě nutí zaujmout k dané situaci stanovisko. Z dostupných informací serveru ihned.cz je patrné, že odvolací soud dal prvoinstančnímu soudu pokyn ke zrušení rozsudku v mém odsouzení a v odsouzení Víta Bárty. Podle rozhodnutí odvolacího soudu jsem se tedy nedopustil žádného trestného činu, tedy ani podvodu (jak se domníval fantasta soudce Jan Šott) a ani přijetí úplatku.

Toto rozhodnutí odvolacího soudu vítám. Je zjevné, že soudce Šott ať už záměrně nebo pod vlivem „nějakých“ okolností vynesl v mém případě rozsudek, který nemá žádné zákonné opodstatnění. Ze zveřejněného rozhodnutí odvolacího soudu je také patrné, že soudce Šott pominul podstatu problému, tedy prokazování podplácení ve veřejném zájmu ze strany Bárty a z procesu udělal kabaretní show pro své zviditelnění.   

Zveřejněné rozhodnutí také dokazuje, že Vít Bárta poskytoval finanční prostředky poslancům, jen nelze prokázat trestný čin podplácení. Věřím, že veřejnost sama pochopí rozměr a možnosti prokazatelnosti takového trestného činu.

Osobně nadále stojím za svým stanoviskem ohledně nekalých praktik ve Věcech veřejných, realizovaných Bártou a různými Babáky a doufám, že se jimi bude zabývat policie i nadále. S povděkem také kvituji, že se Vít Bárta chystá kandidovat na předsedu strany VV. Obohatí tak naši politickou kulturu o dalšího Žita, možná s číslem 66 a předpokládám, že tímto krokem Věci veřejné „posílí“ své volební preference na čistou nulu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama