Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2021 16:22:51

Zabraňme propadu vlasteneckých hlasů

Zabraňme propadu vlasteneckých hlasů

Lehkomyslně promrhané hlasy voličů mnoha malých vlasteneckých stran a hnutí výrazně napomohly naší konkurenci ve sněmovních volbách v roce 2017. Pomohou jim i letos?

 

Už tenkrát jsem se snažil všemožně veřejně vysvětlovat záludnosti našeho volebního zákona a tehdejšího volebního systému, který byl principiálně koncipován tak, aby ochránil někdejší tzv. velké strany (ODS a ČSSD) před nástupem menších (protestních) stran.

Jak to bylo v roce 2017?

Šlo zejména o nastavení limitu vstupu do Poslanecké sněmovny na úrovni 5 procent ze všech odevzdaných volebních lístků,  kdy hlasy stran a hnutí, které nedosáhnou této hranice, propadnou a ve svých důsledcích jsou ve formě poslaneckých mandátů přerozděleny ve volbách nejúspěšnějším subjektům.

Kromě tradičních malých stran a hnutí se tehdy náhle objevily  - jako houby po dešti  - i účelově zakládaná sdružení, většinou operující s částí anebo kopií programu SPD. Téměř žádný z těchto subjektů v těchto volbách nedosáhl výsledku lepšího než 1 procento. Ale v celkovém  součtu se již jednalo o velmi zajímavý počet (propadlých)  hlasů, které finálně oslabily zejména naše  hnutí SPD.

Jen v Praze se jednalo o 30 282 takových hlasů. Celostátně to pak bylo 241 269 hlasů, které propadly  - a výsledkově posílily zejména hnuté ANO, ale částečně i ODS a Piráty.

A letos…?

Je nutno ještě připomenout, že levicová, globalistická, proeurounijní, progresivistická a multikulturalistická část  českého politického spektra - na rozdíl od té pronárodní, konzervativní a euroskeptické - obdobnou roztříštěností netrpěla a netrpí. Letos jde do voleb v jednom šiku reprezentovaná koalicemi Piráti + STAN a SPOLU (ODS, TOP 09, KDU-ČSL). Tady nepropadne ani jeden hlas – nepočítáme-li skomírající a nejednotnou sociální demokracii.


Zatímco vlastenecká scéna je opět rozdrobena do více než desítky subjektů. A reálně hrozí, že historie propadu hlasů – a jeho neblahých důsledků – se bude zase opakovat. S tím, že dopad tohoto procesu bude horší, než kdykoli v minulosti, protože může přinést sněmovní většinu – a většinovou vládu – složenou právě ze subjektů působících proti českým národním zájmům v čele s Piráty.

Je posláním skutečných vlastenců tento proces v říjnu ve volebních místnostech zastavit a zvrátit, dokud to ještě jde. Pokud „pirátská“ koalice zvítězí, sestaví vládu a ovládne státní správu a školství, tak ve volbách v roce 2025 už je zastavit nepůjde.

Braňme, prosím,  svobodu a národní suverenitu pro naše děti a vnuky!

Můžeme zvítězit? Ano, můžeme. Stačí, aby si skuteční vlastenci uvědomili situaci a spojili své voličské hlasy.

Situace je vážná – a pokud za námi zaklapne past eura, evropských dluhopisů a šíleného miliardového unijního klimatického plánu, nebude již cesty zpět. Ještě lze takový vývoj změnit. Tím, že voliči pošlou do Poslanecké sněmovny hnutí SPD v takové síle, aby mohlo skutečně zastavit propad České republiky do bezedné jámy Evropské unie.

K tomu je třeba nejen společného úsilí, ale i to, aby k volbám přišla alespoň část z více než tří milionů tradičních nevoličů.

Prosím, uvědomme si, jak snadno lze nejednotností, ignorancí a sebestředností prohrát budoucnost našich dětí.

Hnutí SPD je (se všemi našimi chybami) pořád to nejsilnější a nejlepší co máme k dispozici k obraně českých národních zájmů a k zachování naděje na budoucí život ve svobodném, demokratickém, prosperujícím a bezpečném českém státě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama