Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.07.2020 13:31:00

Zpupné Německo se vrátilo. Samozvaný protektor Maas nám cpe migranty

Zpupné Německo se vrátilo. Samozvaný protektor Maas nám cpe migranty

Vynutit si solidaritu! Takový brutální postup chce proti Česku nasadit německý sociálnědemokratický ministr zahraničí Heiko Maas. Interpelaci Petra Bystroně, poslance za AfD, který ho vyzval ke zdrženlivosti, pohrdavě odmítl.

Naší pozornosti by neměla uniknout událost, která se odehrála v německém Spolkovém sněmu minulý týden. Poslanec za stranu AfD (Alternativa pro Německo, německy Alternative für Deutschland), i v České republice dobře známý Petr Bystroň, interpeloval německého sociálnědemokratického ministra zahraničí Heiko Maase ve věci avizované snahy německé vlády vynutit si v následujícím půlroce, kdy bude Německo předsedat Evropské unii, sjednocení azylového systému v členských státech. Maas chce především nastavit povinný mechanismus přerozdělování nelegálních migrantů (alias žadatelů o azyl) po jednotlivých členských státech EU, a to i proti jejich vůli.

Německé předsednictví EU budí strach

Co Petr Bystroň ve své řeči v německém parlamentu uvedl, si lze přečíst níže a zhlédnout a poslechnout zde: https://www.facebook.com/KlubPratelAfD/videos/269548267662280 ). „Pane ministře, ve své řeči jste vyzdvihl solidaritu a suverenitu. Současně jste řekl, že chcete solidaritu vyžadovat. To musí vyvolat ve všech zemích střední a východní Evropy obavy z německého předsednictví Evropské unie, když jim vyhrožujete, že od nich budete něco vyžadovat. Vy jste totiž jedním dechem i řekl, o co vám jde: Že si chcete vynutit přerozdělování migrantů po celé Evropě… Vy znáte obavy zemí Visegrádské čtyřky – a přesto jdete hlavou proti zdi. Nechcete si to rozmyslet? Střední a východní Evropa vás v tomto již léta nenásleduje, lidé v těchto zemích to nechtějí, tak jim odsud z Berlína nediktujte a nenuťte je k něčemu, co nechtějí. Děkuji.“

Nedělejte si naděje

A zde je odpověď Heiko Maase, ministra zahraničí Německa za německou sociální demokracii: „Nedělejte si naděje, já si to nerozmyslím, protože jsem pevně přesvědčen o tom, že členství v Evropské unii s sebou přináší jak práva, tak povinnosti. Mnozí profitují v obrovském rozsahu z členství v Evropské unii, finančně, ale nejen finančně. Jsou ale i jiné věci, jiné základní hodnoty, ke kterým jsme se členstvím v Evropské unii zavázali. A proto uvnitř Evropské unie nelze využívat pouze práv, ale je nutné i plnit povinnosti, které jsou s tím spojené. A to bude téma německého předsednictví.“

Sankce a vydírání. Metody kamarádíčků ČSSD a KDU-ČSL

Mnozí čeští politici vytýkají hnutí SPD kontakty s AfD, včetně partnerství v rámci společné europarlamentní frakce Identita a demokracie, a spojují tuto stranu výhradně se snahou o zrušení tzv. Benešových dekretů. Na uvedeném příkladě ovšem dobře vidíme realitu současné vnitropolitické situace v Německu včetně skutečných pozic a záměrů jednotlivých německých politických stran. Zatímco AfD deklaruje pochopení a vstřícnost vůči národním zájmům České rebubliky (a dalších zemí střední a východní Evropy), německé vládní strany, tj. sociální demokracie a křesťansko-demokratická aliance CDU/CSU (mimochodem jejich partnerské strany jsou ČSSD a KDU-ČSL) jsou odhodlány silově a za pomoci ekonomického i jiného vydírání a nejrůznějších sankcí nám vnutit povinnost přijímat neelgální migrany nacházející se na území Evropské unie, a to dokonce i v rozporu se současným evropským právem. To nemůžeme a ani nesmíme nikdy připustit a akceptovat!

Nový Mnichovský diktát nepřipustíme

Německo, které od 1. července do konce letošního roku předsedá Evropské unii, se vůči středoevropským zemím projevuje stále více vrchnostensky a silově, jako protektor. Na jednu stranu je to dobře, protože alespoň zřetelně vidíme, kdo je kdo….. Zároveň zde ovšem musí konečně, razantně a hodně nahlas zaznít, že přijímat vnucené nelegální imigranty rozhodně není žádná naše povinnost vyplývající z členství v Evropské unii. Naopak, jde o protiprávní německý diktát, který nikdy a za žádnou cenu nevyměníme za „milodary“ z evropských fondů. Je dobré si uvědomit, že tyhle fondy navíc čeští daňoví poplatníci spolufinancují. Kromě toho se v celkové rozpočtové bilanci Evropské unie v poslední době už stáváme jednoznačnými čistými plátci a sponzory méně odpovědných a hůře hospodařících členských států, včetně těch západoevropských, od kterých máme přebírat nelegální migranty. Nikdy!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama