Mgr. Jiří Mihola, Ph.D.

  • KDU-ČSL
  • Brno
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2019 6:37:00

Ze všech sil budu podporovat navýšení rodičovského příspěvku na 300 tisíc

Ze všech sil budu podporovat navýšení rodičovského příspěvku na 300 tisíc

Komentář na facebookovém profilu ke zvýšení rodičovského příspěvku na 300 000,-

Ze všech sil a všemi cestami budu podporovat navýšení rodičovského příspěvku na 300 tisíc (a nemělo by se to u toho zastavit), nejen těm, kterým se roku 2020 dítě narodí, ale VŠEM těm, kteří aktuálně budou v tom roce rodičovský příspěvek pobírat.

Ta změna měla dávno přijít. Ocenění matek či otců, kteří jsou s miminky doma, je nedostačující a trapné. Vždyť co je pro tuto zemi důležitějšího, než aby měla děti, dobře vychované a ve zdraví a správné péči vyrůstající děti.

Dnes jsem o této věci mluvil s ministryní práce a sociálních věcí Maláčovou. Není jisté jak to dopadne. Prý nejsou peníze. Tahle země je ale hodně bohatá. Často podporuje druhořadé a zbytné věci. Pokud by se nenašly finance na toto spravedlivé a alespoň částečně oceňující navýšení, bylo by to skandální a nedůstojné země, v níž snad všechny strany před volbami slibují podporu rodiny. Jasno bude v květnu, kdy má vláda projednat státní rozpočet a tato změna tam musí být zachycena, spoléhat se na pozdější pozměňovací návrhy by bylo hodně pošetilé a ošidné. Ve Sněmovně také leží návrh, aby se změnil název hodně zavádějící název "mateřská dovolená", podobně jako další pojmové nesmysly. Starat se o miminko je vznešené, ale velmi náročné a o žádné dovolené nemůže být vůbec řeč.

Tak buďme optimisty, počkejme do května a pokud bude problém nebo nevůle, tak spojíme síly a vybojujeme to!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama